Bu yazı bir tanıdığının işine yarar mı? facebook’da paylaş
Boşanma sürecinde finansal konuları yönetme tiyoları

Kanuni Haklarınızı İyi Bilin

Ne kadar süre evli kalmış, ev bütçesine ya da satın alınan mal ve mülklere ne ölçüde katkıda bulunmuş olursanız olun, evlilik iki tarafın da sorumluluğu altındadır ve bundan doğan pek çok hakkınız var. Önceliğiniz, kendi koşullarınızın yasalardaki korunan ve korunmayan kısımlarını doğru öğrenmek olmalıdır. Böylece gerek mali konularda gerekse çocukla ilgili velayet konularında ne beklemeniz ne talep etmeniz gerektiğini net bir şekilde belirleyebilirsiniz.

Ortak Hesaplarınızı Boşanma Öncesinde Ayırın

Eşinizle ev giderleriniz ya da birikim için ortak hesap kullanıyorsanız ve ortak hesaptaki paranın paylaşılması konusunda yukarıdaki maddede bahsettiğimiz kanuni haklarınız çerçevesinde bir paylaşım yapabiliyorsanız, boşanma öncesinde paylaşımı yaparak ortak hesabı kapatmak dava sürecini hem hızlandıracak hem de kolaylaştıracaktır.

Boşanma Masraflarını Düşürün

Eğer eşinizle boşanma konusunda ortak bir karara vardıysanız ve tüm yönlerini konuşarak anlaşma şansınız varsa anlaşmalı boşanma ile boşanma sürecindeki avukat masraflarını düşürebilirsiniz. Anlaşmalı boşanmalarda tek bir avukat yeterli olurken, problemsiz boşanma durumlarında ona da gerek kalmadan kendiniz savcılığa dilekçe yazarak ve sadece dava masraflarını ödeyerek boşanmayı gerçekleştirebilirsiniz.

Mali Durumunuzu Kontrol Edin

Boşanma sonrası sürece girmeden ve yeni düzeninizi kurmadan önce mutlaka mali durumunuzu kontrol etmekte fayda var. Halihazırda var olan kredi kartı ve kredi borçlarınızı, ne kadar daha ödemeniz kaldığını, ne kadar limitiniz olduğunu, aylık gelirinizi, boşanma sonrası hayatınız için gereken tek seferlik ve düzenli giderlerinizi bilirseniz ilerleyen günlerde nelere ihtiyacınız olduğunu, ne kadar bütçe ayırabileceğinizi, ne kadar süre idare edebileceğinizi, nasıl yol almanız gerektiğini belirleyebilirsiniz. Bunları yaparken boşanma sürecinde nafaka, mal ve para paylaşımı gibi davadan gelecek gelirleri düşünerek değil, sadece kendi şartlarınızı düşünerek yapmalısınız. Böylece dava sürecinin uzaması ya da mali konulardaki aksamalarda mağdur olmazsınız.

Tüm Nakitinizi Harcamayın

Boşanma sürecinde finansal konuları yönetme tüyoları içinde en dikkat etmeniz gereken maddelerden biri, elinizdeki nakit parayı hemen harcamamaktır. Biliyoruz; yeni bir dönem, yeni ev, yeni ihtiyaçlar derken biraz da psikolojik etkiyle pek çok şeyi artık kendi istediğiniz gibi yapmak istiyorsunuz ancak mali düzeniniz oturmadan nakit paranızı harcamak sizi ileride beklenmedik sıkıntılara sokabilir.

Boşanma sürecindeki masraflarınızı rahatlatmak ya da farklı bankalara olan kredi veya kredi kartı borçlarınızı tek yere uygun koşullarda borçlanarak kapatmak isterseniz www.tekkredi.com'u kullanabilirsiniz.

Diğer Bilgiler
Öğrenci Kredisi Ödemesi İle İlgili Yapmamanız Gereken 3 Şey
Öğrencilik yıllarında alınan kredi, kurtarıcı özelliği ile baldan tatlıdır. Çoğu zaman can simidi misali imdadınıza yetişir. O yıllarda aldığınız kredi sanki hiç geri ödenmeyecek gibidir. Başka bir deyişle, daha sonra ödemek zorunda kalacağınız çoğu zaman aklınızdan uçar gider. Ancak, mezuniyetinizin üzerinden 2 yıl geçtikten sonra çat diye gelir, kapınıza dayanır. Çünkü, mezun olan her öğrencinin kredisi iki yıl otomatik erteleme sonrasında başlar. Öğrenim yaşamınız boyunca almış olduğunuz kredi tutarının üzerine beyaz eşyaya endeksli faiz tutarı eklenerek toplam kredi borcunuz üzerinize yansıtılır. Herhangi bir yapılandırma veya toplu ödeme yapmadıysanız, ödeme gününün sonuna kadar tarafınıza belirlenmiş olan miktarı yatırmanız beklenir. Böylelikle, kredi ödemelerinize mecburen başlarsınız. Bu aşamada, farkında olmadan veya daha iyi olacağını düşünerek yapılan bazı hatalarla sizin de yüz yüze gelmeniz olası. Özellikle öğrenci kredisi ile ilgili yapmamanız gereken 3 şey var; Devamı
İyi Bir Yatırım Planı İçin 5 Adım
Herkesin hayatında yatırım yapması gereken bir zaman dilimi olabilir. Bu süreci en verimli şekilde değerlendirerek kısa sürede etkili bir yatırım plani oluşturabilmek için bu 5 adımı izleyebilirsiniz. Devamı
Mahmut Ş.
25 yaşında, Evli
Turizmci
“Ev kredisi ve farklı ihtiyaçlarım için krediler kullandım kredi kartlarımı kullandım ve hepsi farklı bankalarda dağınık bir şekilde olduğu için zorlanıyordum. Tekkredi sayesinde bütün borçlarımı tek bankaya topladım. Şu an çok rahat bir şekilde ödeme yapabiliyorum. Kredi kullanım aşamasına kadar Tekkredi benimle çok ilgilendi. Aklıma takılan her şey için aradığımda karşımda gerçekten bir muhatap buldum. Teşekkürler Tekkredi.”