İhtiyaç Kredisi Almanın Püf Noktaları

İhtiyacınız olmadan ihtiyaç kredisi almamanız gerekir. Bankalar kredi hacimlerini büyütmek için her geçen gün daha çok müşteriye ulaşmaya başladılar. Artık neredeyse her gün bir bankadan 7.500 TL krediniz hazır tarzında mesajlar alıyoruz. Ancak bu paraya gerçekten ihtiyacınız yok ise bu borcun altına girmek size bir yarar sağlamayacaktır. Bu meblağı banka gibi risksiz yatırım enstrümanlarına yatırmak, sizi günün sonunda ekside bırakacaktır.

Aldığınız kredinin aylık ödemelerini iyi planlamalısınız. Aylık kredi ödemeleriniz aile bütçenizi zorlamamalı. Bu konuda dikkat edilebileceğiniz bir konu kredi ödemesi / gelir oranıdır. Bu oran ihtiyaç kredilerinde %25, konut kredisinde %40 ile sınırlandırılmalıdır.

Kredi fiyatlarını karşılaştırın. Kredilerde müşteriye yansıyan iki tip ücret vardır: faiz ücreti ve komisyon ücretleri (örn. dosya işletim ücreti). Bankalarla konuşurken ?yıllık masraf dâhil faiz oranı??nı öğrenin. Kural olarak birden fazla banka ile görüşün, ancak en düşük faiz oranı için de kapı kapı dolaşmayın. Öncelik (şartlar uygun olduğu takdirde) çalıştığınız, maaş müşterisi olduğunuz bankada olsun. Birden fazla banka ile görüşmek size fiyat kıyaslaması yapma imkânı sunacaktır. Ancak devamlı müşterisi olduğunuz banka sizi daha iyi tanıdığı ve risk profilinizi bildiği için, size daha uygun şartlar önerebilir. Ayrıca bankanızla iyi ilişkiler kurmanız, ileride finansal desteğe ihtiyacınız olduğunda, bankanızın sizin yanınızda olmasını sağlayacaktır.