Bu yazı bir tanıdığının işine yarar mı? facebook’da paylaş
Yeniden yapılandırılan kredi borcu ödenmezse karşılaşabileceğiniz 3 durum

Peki tüm bunlara dikkat etmenize rağmen yapılandırma sonrası, yine de ödemeleriniz rahatlamadıysa ve yapılandırma kredisinin de taksitlerini ödeyemiyorsanız ne olur?

  1. Yapılandırma kredisi borcunuzu ödeyemezseniz yani protokol yarıda kalırsa, protokol (bu bir yasa değildir) şekline göre (genellikle) borcunuz ilk haline geri döner.
  2. Borçların belli bir kısmı ödenemediği taktirde yapılacak en yanlış şey banka ile ilişkiyi kesmek olur. Ödemelerin aksadığı durumda yapılacak en doğru şey ise, bu protokolün gerçekleştiği kuruma giderek bir ödeme sıkıntısı içerisine düşüldüğünün aktarılması olacaktır. Bu şekilde yapılandırmaya giden kredi için tekrar yeni bir yapılandırmaya gitmek istenildiğini söylenip ilişki devam ederse, kurum tarafından protokol yeniden yapılandırılabilir. Bu aşamada iyi niyet göstermek ve iletişimi koparmamak en uygunu olacaktır.
  3. Borç yeniden yapılandırma sonucunda dahi ödenmiyorsa, bu kez yasal takip başlar. Yasal takip süresi 90 gün (3 dönem / 3 ay) olarak belirlenmiştir. Ödeme yapılmamaya devam edildiğinde de icra takibi başlar ve bankalar avukatları devreye sokarlar. Sicilinizde olumsuz bir durum oluşmasını istemiyorsanız yapılandırmaya göre gerekli ödemeleri yapmak en doğrusu olacaktır. Yoksa ilerleyen zamanlarda kara listede yar alır ve daha sonraki 5 yıl boyunca yeni bir kredi kartı sahibi olmak ya da yeni bir kredi çekmek mümkün olmayacaktır.

Diğer Bilgiler
Ön ödemeli kart almadan önce bilmeniz gereken 5 şey
Bankalar birbirinden farklı içerikte bankacılık hizmetiyle ve hayatınızı kolaylaştırmak için tasarlanan birçok ürünle her gün karşınıza gelir. Bunların içinde tercih edeceğiniz bir seçenek de ön ödemeli kartlardır. Ancak ön ödemeli kartları kullanırken dikkat edilecek püf noktaları da vardır. Devamı
Kredi Vadelerinin Uzamasının Olası Etkileri
27 Eylül 2016 tarihinde Resmi Gazete'de yayınlanan "Bankaların Kredi İşlemlerine İlişkin Yönetmelik”le birlikte, ihtiyaç kredilerin süresi 36 aydan 48 aya uzatıldı. Tüketici ve ihtiyaç kredilerini kapsayan bu yeni uygulama, özellikle alım gücü düşük kişiler için önemli fırsatları da beraberinde getirdi. Aynı zamanda kredi yapılandırma işlemi yapmak isteyenlere de bir defaya mahsus, kredinin alındığı bankada yapılandırılmak üzere ve banka kabul ederse 72 aylık bir süre tanınmış durumda. Peki kredi vadelerinin uzamasının olası etkileri nelerdir ve hangi vadeyi seçmelisiniz? Devamı
Uygar Ü.
“Daha önceden kullandığım kredilerimin bir kısmını sağlık giderleri için ve elden aldığım borçlar için kullandım. Daha sonra da araç almak için bir kredi kullandım. Zamanla bunları takip etmekte çok zorlandım ve vadeyi düşürmek için bir arayış içine girdim. Tekkredi sayesinde borçlarımı tek bir bankada birleştirdim ve bankalarla olan iletişim süresince bana çok yardımcı oldular.”