Bu yazı bir tanıdığının işine yarar mı? facebook’da paylaş
Kredi Notunuzun Düşme Sebepleri

Kredi notunuzun düşmesi durumunda kara listeye alınabilir, kredi alamayabilir, alabileceğiniz miktarın çok daha azına imza atmak zorunda kalabilirsiniz. Findeks kredi notu değerlerinin düşmesine bazı hatalar sebep olmaktadır, siz de bu noktalara dikkat ederek puanınızı yükseltebilirsiniz. İşte kredi notunuzun düşme sebepleri,

Kredi Kartlarınızın Geç Ödenmesi

Kredi kartı borcu yapılandırma Yapı Kredi, İş Bankası, Garanti Bankası, Ziraat Bankası, ING Bank, Akbank gibi birçok bankada yapılabilmektedir. Hali hazırda takibe giren, geç ödenen kartlarınız varsa yapılandırma yaparak düzenli ödeme sağlayabilirsiniz. Taksitli ödeme sayesinde borçlarınızdan yavaş yavaş kurtulurken kredi puanınızı yükseltebilirsiniz. Büyük bir borcunuz yok ancak her ay kredi kartı ödemesi yapıyorsanız, son ödeme gününü geçirmemeye özen göstermelisiniz. Geç ödenen her borç sicilinizi etkiliyor ve kredi notunuzun düşmesine sebep oluyor. Borç takibini manüel yapamıyorsanız otomatik ödemeyi seçebilir, hesabınız üzerinden talimat oluşturarak borcun gününde ödenmesini sağlayabilirsiniz.

Kredi Ödemelerinin Aksatılması

Kredi ödemelerinin aksatılması sonra alabileceğin kredilerin limitini düşürüyor. Kredi notunuzda düşüşe sebep olan geç veya düzensiz ödeme durumunu düzeltmek için "kredi yapılandırma nasıl yapılır" konusunda bankanızdan yardım alabilirsiniz. Borç yapılandırma kanunu uyarınca düzenlenen yeni ödeme takvimine günü gününe uymanız, sicilinize olumlu etki ediyor. Kredi ödemelerinde de hesap üzerinden otomatik ödeme talimatı verilerek gecikme önlenebiliyor.

Fazla Sayıda Kredi Başvurusu Yapmak

İhtiyaç kredisi başvurusu yaparken gerçekten krediye ihtiyacınız olduğundan emin olmalısınız. Çok sayıda krediye başvurmuş olmak, üstüne üstlük kredi başvurularından red dönüşü almak kredi puanınızı düşürüyor. Öncelikle Findeks kredi notu öğrenme uygulamalarından veya bankanızdan risk resti yaptırarak notunuza ulaşmalı ve not düşükse yükselttikten sonra başvuru yapmalısınız. Findeks kredi notu yükseltme için yatırımınızın olması, düzenli ödeme yapıyor olmanız, fatura ödemeleriniz hatta vergi borçlarınız bile etken görülüyor. Risk durumunuzu belirleyen tüm bu maddelerde iyileştirme yaptıktan sonra kredi başvurusunda bulunmanız öneriliyor. Düşük miktarlarda krediler alarak, düzenli ödeme yapmak da kredi notunu yükseltiyor. Güven telkin eden bu yöntem ile kredi konusunda bankanıza güven teşkil edebilir, sicilinizi düzeltebilirsiniz.

Yukarıda belirtilen noktalarda dikkat ederek siz de kredi notu puanları için düşüşü engelleyebilir, kredi puanınızı yükseltebilirsiniz. Yüksek kredi notu sayesinde daha yüksek meblağlarda krediler alabilir, işinizi, yatırımlarınızı destekleyebilirsiniz.

Diğer Bilgiler
Gecikmedeki borçlarım kredi skorumu nasıl etkiler?
Kredi skorunuz, bütün ödemeleriniz ve borçlarınız incelenerek hesaplanır. Kredi skorunuzun yüksek olması ödemelerinizi vaktinde yaptığınızı ve kredi kullanım yoğunluğunuzun onaylandığını gösterir. Ama kredi skorunuz düşükse veya düşmeye başladıysa bu, ödemelerinizi ve ödeme alışkanlıklarınızı gözden geçirmeniz gerektiğine dair bir uyarı olarak yorumlanabilir. Devamı
Kredi Vadelerinin Uzamasının Olası Etkileri
27 Eylül 2016 tarihinde Resmi Gazete'de yayınlanan "Bankaların Kredi İşlemlerine İlişkin Yönetmelik”le birlikte, ihtiyaç kredilerin süresi 36 aydan 48 aya uzatıldı. Tüketici ve ihtiyaç kredilerini kapsayan bu yeni uygulama, özellikle alım gücü düşük kişiler için önemli fırsatları da beraberinde getirdi. Aynı zamanda kredi yapılandırma işlemi yapmak isteyenlere de bir defaya mahsus, kredinin alındığı bankada yapılandırılmak üzere ve banka kabul ederse 72 aylık bir süre tanınmış durumda. Peki kredi vadelerinin uzamasının olası etkileri nelerdir ve hangi vadeyi seçmelisiniz? Devamı
Akın A.
24 yaşında, Evli
Mal Kabul Elemanı
“Elden borçlarım ve ihtiyaçlarım için kredi kullanmıştım. Tekkredi sayesinde vadeyi uzatarak dağınık olan borçlarımı tek bir bankaya taşıdım. Bu durum da beni çok rahatlattı. Kredi kullanımına kadar Tekkredi sürekli benimle iletişim kurarak her aşamada yardımcı oldu.”