Bu yazı bir tanıdığının işine yarar mı? facebook’da paylaş
Konut Kredisi Alırken Yapmamanız Gereken 4 Hata

  • Yeni Bir Kredi Kartı Almayın

Konut kredisi başvuru sürecinin olumlu ya da olumsuz sonuçlanmasında en etkin role sahip olan detay; kredi notu. Bireylerin kredi başvurusu sürecinde muhakkak dikkate alınan kredi notunu etkileyen birçok unsur bulunuyor. Bu unsurlardan biri de kredi kartı kullanım ve ödeme geçmişiniz, alışkanlıklarınız.

Ne kadar süredir kredi kartı kullanıyorsunuz? Kaç kredi kartına sahipsiniz? Kredi kartı borcunuzu düzenli olarak ödüyor musunuz? Tüm bu soruların cevapları genel kredi notunuzu etkileyen faktörler. Bu yüzden kredi başvuru sürecinde riske girmemek adına yeni bir kredi kartı almamak olumlu sonuç ihtimalini arttırıyor.

  • Bankanızı Finansal Durumunuz ve Geliriniz Hakkında Yanıltmayın

Kredi alırken finansal durumunuz ve gelir düzeyinizle ilgili yanıltıcı bilgi vermenin 2 farklı sakıncası bulunuyor. İlki; kredi veren bankalar maaş, birikim ve diğer mal varlığı gibi bilgilerinize ulaşabilecekleri için yanlış bilgi verdiğinizde güvenilirlik açısından sorun oluşabilir. Diğer bir sakınca ise; yanıltıcı bilgiler üzerine planlanabilecek ödeme planının maddi açıdan sizi zor durumda bırakabilme ihtimali. Bu sebeple aldığınız krediyi ödeyemeyebilir, ileriki dönemlerde daha da büyük krizlerle karşılaşabilirsiniz.

  • Kredinizi Eşinizle Ortak Olarak Almanız Gerektiğini Düşünmeyin

Özellikle konut kredisi için "Krediyi eşimle birlikte alırsam daha iyi olur." düşüncesi hakim ancak bu durum başvuru sürecinde avantaj olmaktan çıkıp, dezavantaja da dönüşebilir. Örneğin; eşinizin kredi notu düşükse bu tüm süreci olumsuz yönde etkileyebilir. Birlikte ödeme veya yatırım gibi bir planınız bulunmuyor, sadece konut kredisi için eşle ortak olmanın fayda sağlayacağını düşünüyorsanız bu kararınızı tekrar gözden geçirebilirsiniz. Ancak konut kredisi için eş muvafakatnamesi şartı olduğunu unutmamalısınız.

  • Kredi Raporunuzda Hata Olmadığından Emin Olun

Kredi başvuru sürecinde çoğunlukla sadece skora bakılsa da risk raporunu etkileyen 5 ayrı madde bulunuyor. Bunlar; mevcut hesap ve borç durumu, kredi kullanım yoğunluğu, kredi kartı ve bireysel kredi alışkanlıklarınız, yeni kredi açılışları ve diğer unsurlar. Bu maddelerin tümünün doğru şekilde hesaplandığından emin olmak gerekiyor. Aksi takdirde doğru olmayan kredi notu ve raporu, olumsuz sonuçlara sebep olabiliyor. Örnek olarak ödemiş olmanız rağmen bu borç raporunuzda ödenmemiş olarak gözüküyorsa ya da kapatmış olmanıza rağmen kapanmamış gözüken bir kredi kartı varsa banka sizi doğru değerlendiremeyebilir.

Konut kredisi alırken yapmamanız gereken 4 hata sayesinde başvurunuzun olumlu sonuçlanma ihtimalini arttırabilir, dilerseniz tüm kredi borçlarınızı www.tekkredi.com aracılığıyla birleştirerek hayatınızı kolaylaştırabilirsiniz. 

Diğer Bilgiler
Finansal Konularda Panikten Kurtulmanın 3 Yolu
Finansal konularda sürekli “İleride ne olacak?” sorusunu sormanız doğal ama bunu bir panik sebebi haline getirirseniz sizin için büyük bir stres kaynağı olacaktır. Bu konularda paniğin önüne geçmek, bilgi sahibi olmakla ve geleceğin getirebileceklerine karşı hazırlık yapmakla mümkün. Devamı
Öğrenci Kredisi Ödemesi İle İlgili Yapmamanız Gereken 3 Şey
Öğrencilik yıllarında alınan kredi, kurtarıcı özelliği ile baldan tatlıdır. Çoğu zaman can simidi misali imdadınıza yetişir. O yıllarda aldığınız kredi sanki hiç geri ödenmeyecek gibidir. Başka bir deyişle, daha sonra ödemek zorunda kalacağınız çoğu zaman aklınızdan uçar gider. Ancak, mezuniyetinizin üzerinden 2 yıl geçtikten sonra çat diye gelir, kapınıza dayanır. Çünkü, mezun olan her öğrencinin kredisi iki yıl otomatik erteleme sonrasında başlar. Öğrenim yaşamınız boyunca almış olduğunuz kredi tutarının üzerine beyaz eşyaya endeksli faiz tutarı eklenerek toplam kredi borcunuz üzerinize yansıtılır. Herhangi bir yapılandırma veya toplu ödeme yapmadıysanız, ödeme gününün sonuna kadar tarafınıza belirlenmiş olan miktarı yatırmanız beklenir. Böylelikle, kredi ödemelerinize mecburen başlarsınız. Bu aşamada, farkında olmadan veya daha iyi olacağını düşünerek yapılan bazı hatalarla sizin de yüz yüze gelmeniz olası. Özellikle öğrenci kredisi ile ilgili yapmamanız gereken 3 şey var; Devamı
Mahmut Ş.
28 yaşında, Evli
Özel Bir Kolejde Tesis Sorumlusu
“Sitenizi daha önce sizin aracılığınız ile kredi kullanan arkadaşımın tavsiyesi üzerine tanıdım ve kredi başvurusu yapmaya karar verdim. Başvurumun her aşamasında telefon ile tarafınıza rahatlıkla ulaşıp tüm işlemlerimi sorunsuz halledebildim. Sitenizi mutlaka kredi kullanmak isteyen tüm arkadaşlarıma tavsiye edeceğim. Desteğiniz için teşekkür ederim.”