Bu yazı bir tanıdığının işine yarar mı? facebook’da paylaş
Kariyeriniz Borçluluk Durumunuzu Nasıl Etkiler?

Aynı işyerinde ne kadar süredir çalıştığınız, maaş bordronuz, şirket içerisindeki pozisyonunuz ya da şirketinizin yıllık durumu gibi farklı faktörler göz önünde bulundurularak, sizin için en uygun seçenekler bir arada toplanır ve bir yol haritası çizilir. Peki bu faktörler nedir ve kariyeriniz borçluluk durumunuzu nasıl etkiler?

Kredi ya da Kredi Kartı Alırken Kariyerinizle İlgili Göz Önünde Bulundurulan Faktörler

Mesleğiniz: Kredi veren bankalar, genel olarak farklı meslek gruplarına göre çözüm yolları sunmaktadır. Gerek devlet destekli gerekse özel bankalar tarafından hazırlanan düzenlemelerin ışığında, meslek grubunuz, kredi başvurusu sırasında dikkat edilecek önemli bir husustur. Mesleğinizin güvenilirliği ve düzenli gelir getirisi ne kadar yüksekse, kredi alma şansınız o kadar yüksek olacaktır.

Çalıştığınız Şirket: Çalıştığınız şirketin mali raporları ve şirketin pazardaki konumu da kredinizi etkileyecek kariyer faktörlerinden birisidir. Toplumda ve bankaların gözünde şirketinizin sağlıklı bir cirosunun ve geçmişinin olması kredi veren firmaların gözünde olumlu bir hava oluşturmanıza yardımcı olacaktır.

Pozisyonunuz: Uzman, asistan ya da yönetici pozisyonları ve şirket hiyerarşisi içerisindeki konumunuz da alabileceğiniz kredi miktarını yükseltecek ve esnek seçenekleri bir araya getirecektir. Genel olarak pozisyonunuzun yüksekliği ile alabileceğiniz kredi miktarı doğru orantılı olsa da şirket pozisyonunuz tek başına yeterli bir veri olmayıp, diğer kariyer faktörleri ile birlikte bir araya getirildiğinde olumlu bir izlenim bırakmanızı sağlayacaktır.

Kaç Senedir Aynı İşyerinde Çalıştığınız: Çalıştığınız şirkette kaç yıldır yer alıyor olduğunuz, bankalar için önemli bir diğer başka kriterdir. Hem uzun vadeli planlarınıza ne kadar sadık kalacağınızı hem de şirket içerisindeki öneminizi rahatlıkla ortaya koyan bu durum, aynı zamanda daha uzun vadeli kredi seçeneklerini değerlendirmenizi de mümkün kılacaktır.

Ticari KKB Raporunuz: Bireysel kredi alırken, bankalar TCKN’nize ait ticari kredi raporunuzu da gözden geçirir. Bu da aslında şahıs şirketinizin olması durumunda önemli hale gelir. Ticari KKB raporunuzda da, bireysel KKB raporunuzda olduğu gibi bu sefer şirketinizdeki borçların performansı, ödeme durumları, limitlerin ne zaman açıldığı, ne kadar borcunuzun olduğu gibi bilgiler yer alır. Şayet kendi şirketinizi yöneten bir kişiyseniz ticari risk raporu kariyeriniz ile de doğru orantılı olacağından, kredi veren firmalar tarafından kontrol edilen diğer bir önemli noktadır.

Şahsi Borçlarınızla Ticari Borçlarınızın İlişkisi

Şirketinizin ticari geçmişi ve KKB raporu, aynı zamanda kişisel kredileriniz üzerinde de etki yaratmaktadır. Ödeme güçlüğü çekip çekmediğiniz, borçlarınıza ne kadar sadık kaldığınız ve ticari sicilinizin ne durumda olduğunu detaylı bir şekilde inceleyerek kredi veren bankalar, sizin için en uygun kredi seçeneklerini size sunarak, kredi başvurusu işlemini bu bilgiler ışığında tamamlayacaktır. Bu işlemler için Tekkredi.com ayrıcalıklarından yararlanabilir, gerekirse mevcuttaki borçlarınızı tek bir merkezde toplayabilirsiniz.

Diğer Bilgiler
Araç krediniz onaylanırken nelere dikkat edilir?
Bankalar, kendilerine gelen otomobil kredisi başvurularını değerlendirirken birçok kriteri göz önünde bulundururlar. Taşıt kredisi onay aşamalarında bankaların dikkate aldıkları kriterleri inceleyerek hayalinizdeki arabaya daha kolay sahip olabilirsiniz. Devamı
Üniversiteden Yeni Mezun Olanların Finansal Geleceklerini Planlamalarının 5 Yolu
Üniversiteden mezun olmak büyük bir heyecan çünkü öğrencilik döneminizin sona erdiğinin ve iş hayatına tam olarak adım atacağınızın habercisidir. O ilk adımınızı mümkün olduğunca dikkatli bir şekilde atarsanız ileride kendinize çok daha rahat bir gelecek hazırlayabilirsiniz. Devamı
Ahmet H.
23 yaşında, Bekar
Kabin Memuru
“Tekkredi gerçekten bizler için düşünülmüş, son derece güvenilir bir site. Hiçbir aksilik ve sorun yaşamadan aynı günde işlemlerimi hallettim. Kim düşündüyse teşekkürler.”