Bu yazı bir tanıdığının işine yarar mı? facebook’da paylaş
İşşinizi kaybettiğinizde yapmanız gereken ilk 4 şey

“Her bitiş yeni bir başlangıçtır...” diyen şair, bu mükemmel cümleyi boş yere söylememiş! Belki işsiz kaldıktan sonra kariyerinizde yeni bir atılım yapma fırsatı yakalayacaksınız. Belki çalışırken muhtemelen kaçıracağınız mükemmel bir iş sizi bekliyor... Çok rehavete kapılmadan dozunda bir Pollyanna bakışı sizi depresyona girmeden kurtaracaktır. Bu yeni döneme ne kadar çabuk adapte olup ne kadar mantıklı adımlar atarsanız, bu süreci o kadar çabuk atlatabilirsiniz.

İşinizi kaybettiğinizde yapmanız gereken ilk 4 şey bellidir aslında:

1- İlk 2 gün sükuneti koruyun!

İnsan kaynaklarından gelen “İş akdiniz feshedilmiştir...” şeklinde biten e-postayı görünce, sakın paniklemeyin! Önce derin bir nefes alıp durumu kavramaya çalışın. İşin elbette hem psikolojik, hem de maddi boyutu var. Daha geçen hafta yeni bir ev almak için kredi başvurusunda bulunmanız ya da ödemeniz gereken rutin kredi kartı borçları, ev kirası, çocuğun okul taksidi gibi şeyler aklınıza gelirse, en azından ilk 2 gün bu size endişe yaratacak sorunları kafanızdan uzaklaştırın. Çünkü bir an önce aklınızı boşaltıp berrak bir bakış açısıyla yeni durumu kabullenerek akıllı adımlar atmaya ihtiyacınız olacak. Eğer şansınız yaver gider de ilk 2 gün içinde size cazip iş teklifleri gelirse bile, bu tekliflere “evet” demeden önce kendinize yine de 2 gün dinlenme zamanı tanıyın.

2- İşsizlik maaşına başvurun

Bu süreci en az zararla atlatmak için maddi anlamda birikimlerinizi kullanabilirsiniz. Eğer böyle bir birikiminiz yoksa, işsizlik maaşı en azından acil faturalarınızı ödemenizde size bir nebze de olsa nefes aldıracaktır. İşsizlik maaşı hak etmeniz için gereken prosedürleri öğrenin, başvurularınızı yasal süre içinde yapmayı ise ihmal etmeyin. Çünkü işten ayrıldıktan sonra size tanınan sürede başvuru yapmazsanız, ne yazık ki hakkınızı kaybedersiniz.

3- Kalbinizin sesine kulak verin

Belki de radikal bir değişim yapma zamanı gelmiştir. Hazır bir yere bağımlı değilken, durumunuzu sağlıklı bir şekilde gözden geçirme fırsatını bulabilirsiniz. Yani sektör değiştirip daha mutlu olacağınız bir işe başlangıç yapabilir, il hatta ülke değiştirebilir, mesleğinizde çok gerekli olan dil kursuna başlayabilir, hatta bütün bunlar bir yana her şeyi bırakıp Ege'de bir bahçe kiralayarak doğal hayata dönüp zeytin bile yetiştirebilirsiniz! Böyle bir karar verirken kalbinizin sesini dinleyin, o size en doğruyu gösterecektir.

4- İşinizi kaybetme sebeplerini analiz edin

İlk günlerin şokunu atlattıktan sonra işinizi neden kaybettiğinizi tarafsız bir gözle analiz edin. Sorun eğer sizden kaynaklanıyorsa nerede hata yaptığınızı bulabilir, bir sonraki işinizde bu eksiklerinizi telafi etme yoluna gidebilirsiniz.

Bu aşamaları atlatırken bir taraftan da var olan borçlarınızı erteleme, gerekirse kredi kartı taksitlendirme, borç yapılandırma gibi yöntemlere başvurarak mevcut ekonomik düzeninizin kötüye gitmesini engelleme konusunda ise www.tekkredi.com'dan destek alabilirsiniz.

Diğer Bilgiler
Düğün sezonu geldi! Düğüne katılma bütçesi yapmanın 4 yolu
Havaların ısınmasıyla başlayan düğün sezonu, hem tatlı telaşları, hem de tatlı harcamaları beraberinde getirir. Sadece düğün sahipleri ve birinci dereceden yakınları değil, davetiye gönderilen herkes, bu telaşlardan kendine düşen payı mutlaka alır. Önemli olan şeyse, mantıklı davranarak bütçede büyük bir delik yaratmadan, süreci başarıyla atlatabilmenin yollarını bulmaktır. Devamı
Kaç tane kredi kartına ihtiyacınız olduğunu belirlemeniz için bir kaç öneri
Kredi kartı kullanmak harcama ve ödeme alışkanlıklarının vazgeçilmez araçları içerisinde en ön sıralarda yer alıyor. Kredi kartı kullanımının, en doğal ihtiyaçlardan biri olarak görülmesi ve günümüz alışkanlıkları arasında bulunması herkesi iyi kötü etkileyen sonuçları beraberinde getiriyor. Devamı
Mehmet U.
İşyeri Sahibi, 29 yaşında
“Daha önce birçok ihtiyacım sebebiyle kredilerim ve kredi kartlarımı kullandım. Yakınlarımın ihtiyaçları için çektiğim krediler de vardı ama hiç birine yetişemedim. Farklı bankalar olduğundan takip etmekte zorlanıyordum. Tekkredi benim için bir dönüm noktası oldu ve kredilerimi birleştirdim. Her aşamada arandım ve kredimi kullandım.”