Bu yazı bir tanıdığının işine yarar mı? facebook’da paylaş
İhtiyaç Kredisini Ne Zaman Kullanmalısınız?

İhtiyaç kredinizi ne için kullanacağınıza dikkat edin

Hepimiz günlük yaşamdaki gereksinimlerimizi önem derecesine göre gidermeye çalışıyoruz. Farkında olsak da olmasak da ihtiyaçlarımızı genelde bu bakış açısıyla karşılıyoruz. En önemli ve ilk halledilmesi gereken neyse, ilk sırayı o alarak ilerliyor. Hepimiz lisedeki psikoloji dersinden Maslow'un 'İhtiyaçlar Hiyerarşisi'ni hatırlarız. Aslında Maslow 'İhtiyaçlar Hiyerarşisi' kuramında insan hayatını özetliyor. (Bu kuram diyor ki; herkes sırasıyla 5 temel ihtiyacını karşılar. En temelden en üst basamağa doğru sırasıyla bunlar; fizyolojik ihtiyaçlar, güvenlik ihtiyacı, ait olma ve sevgi ihtiyacı, saygı ihtiyacı ve kendini gerçekleştirme basamaklarıdır.) O'na göre, fizyolojik ihtiyacımızı karşılamadan güvenlik ihtiyacımızı karşılamaya çalıştığımızda temelde problemlerle karşılaşırız. O ihtiyacımız dururken diğerlerini halletmek için kredi çekmemiz abesle iştigal olacaktır. Bu nedenle ihtiyaçlarımızı tartarak önem sırasına koyup, gerçekten ihtiyacımız varsa ihtiyaç kredisi çekmemiz yararımıza olacaktır.

İhtiyaç kredinizin borç olduğunu unutmayın

İhtiyaç kredisi kısa vadede açıklarımızı kapatsa ve bizi rahatlatsa da, ödeme planımızı doğru yapmadığımızda uzun vadede canımızı sıkan bir duruma dönüşebiliyor. Krediyi çektikten sonra, "İyi ki çekmişim, çok rahatladım, en azından onun ödemesi gelene kadar kafam rahat..." gibi düşünceler bizi yanıltabiliyor. Çektiğimiz ihtiyaç kredisinin ödemesinin er veya geç gelip kapımıza dayanacağını unutabiliyoruz. Aslında anlık düşünerek hareket etmektense, çektiğimiz kredinin belirli miktarda faizi olan ve daha sonra düzenli ödenmesi gereken bir borç olduğunu unutmadan ihtiyacımızı doğru belirleyip, ona uygun hareket etmek her açıdan rahatlatıcı olacaktır. Eğer kredi kullanmamız gerekiyorsa, bankaları arayarak çekeceğimiz krediyi ve beraberinde getireceği faizi hesaplatarak işe başlayabiliriz. Bunun en önemli nedeni, ihtiyaç kredisi faiz oranlarının bankaların işleyişine ve krediyi çektiğimiz zamana göre değişiklik göstermesi. Buna göre, ihtiyaç kredisi hesaplama işlemi yaparak bütçemize en uygun ihtiyaç kredisi kullanabiliriz. Bankalar bazen çok düşük faiz oranları sunabiliyor. Bu fırsatları da kollayarak cebimizi yormadan kredi çekmemiz daha avantajlı olabilir. Aslında, gerçekten ihtiyacımız yoksa kredi çekmekten olabildiğince kaçınmalıyız.

Diğer Bilgiler
Birikim Yapmanızın Kısa ve Uzun Vadede Avantajları
Çocukluğumuzdan bu yana "para biriktirmek" deyimi, hepimizin kulağının alışkın olduğu bir kavram. Çocukken büyüklerimiz tarafından para biriktirmeye yönlendirilirken, büyüdüğümüzde bu davranış finansal bir yönetim planlaması gerektiriyor. Devamı
Borçlarınızı Yapılandırmaya Hazır mısınız? Sizin İçin 3 Öneri
Borçlarınızı yapılandırmaya kendinizi hazır hissediyorsanız gerekli adımları atmak için de hazır olmalısınız. Borç birleştirme kredisi alırken nelere dikkat etmeniz gerektiğini ve kredi veren bankalardan teklif alırken hangi kriterleri göz önünde bulundurmanız gerektiğini öğrenmeden önce süreci başlatmamanızda veya ilk gelen teklifi kabul etmemenizde yarar var. Devamı
Mahmut Ş.
25 yaşında, Evli
Turizmci
“Ev kredisi ve farklı ihtiyaçlarım için krediler kullandım kredi kartlarımı kullandım ve hepsi farklı bankalarda dağınık bir şekilde olduğu için zorlanıyordum. Tekkredi sayesinde bütün borçlarımı tek bankaya topladım. Şu an çok rahat bir şekilde ödeme yapabiliyorum. Kredi kullanım aşamasına kadar Tekkredi benimle çok ilgilendi. Aklıma takılan her şey için aradığımda karşımda gerçekten bir muhatap buldum. Teşekkürler Tekkredi.”