Bu yazı bir tanıdığının işine yarar mı? facebook’da paylaş
İhtiyaç Kredisi Mi Kredi Kartı Mı?

Hayallerinizdekilere kavuşmak ya da artan ihtiyaçlarınızı karşılamak için ihtiyaç kredisi veya kredi kartı iki önemli seçenek olarak karşımıza çıkmaktadır. İkilemde kalmamak için ihtiyaç kredisi kullanımı ile kredi kartı kullanımı arasındaki farkların öğrenilmesi büyük önem arz etmektedir. İhtiyaç kredisi ya da kredi kartı tercihinde dikkat edilmesi gereken kriterlerden öne çıkan bazıları sıralanacak olursa: nakit aciliyet durumunuz, faiz oranları, vade, banka masrafları, kullanabileceğiniz limit ve kredi not durumunuzdur.

Kredi Kartının Avantajları ve Dezavantajları

Kredi kartının avantajları ve dezavantajları olduğu bilinciyle hareket etmek size kazanç olarak geri dönecektir. Acil nakite ihtiyaç duyulduğunda şubeden başvuru yapmadan ve beklemeden kredi kartından taksitli nakit avans işlemi yapılabilmektedir. Bankalar taksitli nakit avans işlemleri için 5-12 ay arası vadelerle bu hizmeti sunmaktadırlar. Taksitli nakit avans işlemleri bankamatiklerden, internet şubelerinden, mobil uygulamalar üzerinden ve çağrı merkezinden kolayca yapılabilmektedir. Bankalar sürekli değişmekle birlikte taksitli nakit avans işlemleri için aylık ortalama %1,49ile %1,84 arasında faiz oranları uygulamaktadır. Taksitle nakit avans işleminden çekebileceğiniz tutarın kredi kartı nakit çekme limiti ile sınırlı olduğu unutulmamalıdır. Nakite taksit işlemlerinden faydalanabilmek için ayrı bir sözleşme veya yazılı ek bir protokole ihtiyaç duyulmamaktadır. Bazı bankaların şirket kredi kartı, bayi kredi kartı ve öğrenci kredi kartı gibi kredi kartlarına taksitli nakit avans işlemi için izin vermediğine özellikle dikkat edilmelidir.

Ancak unutulmamalıdır ki kredi kartı faizleri genel olarak ihtiyaç kredilerine kıyasla daha yüksektir. Günlük harcamalarınızda nakit yerine geçen kredi kartları, zamanında ödendiğinde aslında size 30 günlük faizsiz vade sunan kredi türleridir.

İhtiyaç Kredisinin Avantajları ve Dezavantajları

İhtiyaç kredisinin avantajları ve dezavantajları da enine boyuna ele alınarak durumunuza uygun olup olmadığı değerlendirilmelidir. İhtiyaç kredisi için bankalar 3 ile 48 ay arasında vadelendirme yapmaktadırlar. Faiz oranları bankadan bankaya, vade süresine, kredi tutarına ve kredi notunuza göre değişkenlik gösterebilmektedir. İhtiyaç kredisine başvuru, bankaların internet şubelerinden, mobil uygulamalarından ya da çağrı merkezlerinden yapılabilmektedir. İhtiyaç kredisine başvurmanın kredi alacağınız anlamına gelmediğine özellikle dikkat edilmelidir. Bankanın talebinizi reddetme hakkına sahip olduğu unutulmamalıdır. Alabileceğiniz ihtiyaç kredisi üst limiti ilgili bankadan maaş ödemesini almanıza göre de değişebilmektedir.

KKB (Kredi Kayıt Bürosu) kredi risk raporunuz ya da kredi not bilgisi ihtiyaç kredi başvurunuzun onaylanmasında ve alabileceğiniz ihtiyaç kredisi limitinin belirlenmesinde büyük önem arz etmektedir. İhtiyaç kredisi için bankalar %1,09’dan başlayan oranlarda kredi kullandırmaktadırlar. İhtiyaç kredisi başvurusu için üzerinde TC kimlik numarası bilgisi yer alan nüfus cüzdanları yeterli olmaktadır. Ücretli çalışıyorsanız bordronuz, emekli iseniz emekli belgeniz, şirket sahibi veya ortağı olmanız durumunda ise firmaya ait bilgiler de talep edilebilmektedir. Bankanın ihtiyaç kredisi için tahsis ücreti ve hayat sigortası gibi ek masrafları da talep edeceği unutulmamalıdır.

Sonuç olarak nakit ihtiyaçlarınız için beklemeden, herhangi bir bürokratik işleme girmeden kredi kartınızın izin verdiği limitlerde 12 aya kadar vadeler için kredi kartı tercih edebilirsiniz. Taksit sayısının 48 aya kadar esneyebildiği ihtiyaç kredisinde ise kredi notunuzun izin verdiği limitlerde bankalardan alabileceğiniz özel faiz oranları sayesinde büyük avantajlar yakalayabilirsiniz.

Siz de ihtiyaç kredisi şartları, ihtiyaç kredisi kampanyaları, en uygun ihtiyaç kredisi, ihtiyaç kredisi yapılandırma, ihtiyaç kredisi alma şartları, findeks kredi notu ve kredi notu artırma gibi pek çok konuyu merak ediyorsanız www.tekkredi.com'u hemen ziyaret edin.

Diğer Bilgiler
Kredi raporunuzu anlamak
Kredi raporu, son üç yıl içinde kullandığınız bütün kredi ürünlerinin, aylık ödeme hareketlerinizin, geçmişte kullandığınız kredilerin ve kredi kullanma alışkanlıklarınızın yer aldığı ayrıntılı bir finansal rapordur. Kredi notunuzu yükseltebilmek için kredi raporunuzun bileşenlerine hakim olmanız gerekir. Devamı
Bugünün İşini Yarına Bırakmak Neden Hiçbir Zaman İşe Yaramayacak?
Bugünün işini yarına bırakmak artık “erteleme hastalığı” adı altında tıp literatürüne bile girmiş bir rahatsızlık. Bugünün işini yarına bırakanlar genelde yapılması gereken şeyden kaçmayı değil onu daha iyi yapmayı istedikleri için erteleme yöntemine başvururlar. Devamı
Uygar Ü.
“Daha önceden kullandığım kredilerimin bir kısmını sağlık giderleri için ve elden aldığım borçlar için kullandım. Daha sonra da araç almak için bir kredi kullandım. Zamanla bunları takip etmekte çok zorlandım ve vadeyi düşürmek için bir arayış içine girdim. Tekkredi sayesinde borçlarımı tek bir bankada birleştirdim ve bankalarla olan iletişim süresince bana çok yardımcı oldular.”