Bu yazı bir tanıdığının işine yarar mı? facebook’da paylaş
En fazla ne kadar ihtiyaç kredisi alabileceğinizi hesaplayın

İhtiyaç kredisi başvurusu yaparken genel olarak bir tedirginlik yaşanıyor. Ekonomik verilerdeki istikrarsızlıklar, harcamaların yükselmesi, beklenmedik sürprizler "ya geri ödemekte zorlanırsak?" sorusunu da beraberinde getiriyor. İhtiyaç kredisi planlama sürecinde aylık ödemeler ne kadar, ihtiyaç kredisi kaç ay vadeli alınacak gibi önemli soruların her biri detaylı bir şekilde araştırılıyor.

Genellikle planlarda bazı belirsizlikler yaşanabiliyor. Örneğin ihtiyaç kredisi çekmek isteniyor ancak ne kadar çekebileceği konusunda bir fikir ortaya atılamıyor. Tam da bu noktada, ne kadar ihtiyaç kredisi çekilebileceğinin hesaplaması için oluşturulan ihtiyaç kredisi hesaplama araçları hayatı kolaylaştırıyor.

Bütçenizi Hesaplayın

Bankaların ihtiyaç kredisi limiti olarak belirlediği rakamın, normal şartlar altında en fazla 50 bin TL civarında olduğu biliniyor. Ancak bu üst sınır başvuran herkese verilemiyor. Kredi kullanmak isteyen kişilerin yaşları, gelir düzeyleri ve ne kadarlık bir süre ile sigortalı çalıştıkları gibi önemli faktörler ihtiyaç kredisi alma şartları olarak ön plana çıkıyor. Böylece tüm bu faktörler değerlendiriliyor ve ihtiyaç kredisi başvuru sonucu ilgililere bildiriliyor. Alınabilecek maksimum ihtiyaç kredisi tutarını asıl olarak aylık gelir belirliyor. Bütçenizi hesaplamanız kredi çekmeden önce gerçekleştirmeniz gereken ilk adımı oluşturuyor.

Ödeyebileceğiniz Miktarı Belirleyin

Örneğin aylık 1.400 TL net geliri olan bir kişi 50.000 TL tutarında bir ihtiyaç kredisi başvurusu yapmayı düşünüyor. İhtiyaç kredisi hesaplama aracına 48 ay vadeli, 50.000 TL ihtiyaç kredisi istendiği bilgisi girildiği zaman, aylık ödemenin yaklaşık 1.350-1.500 TL civarında olduğu görülüyor. Gösterilebilecek bir teminat ya da belgelenebilecek ek bir gelir yoksa, 1.400 TL’lik bir gelirle bu tutarın ödenmesi çok da mümkün görünmüyor. Genellikle bankalar tüketicilerin aylık gelirlerinin 15 katına kadar ihtiyaç kredisi vermeyi göze alabiliyor. Az önceki örneğimizden yola çıkarak aylık geliri 1.400 TL olan kişiye 21 bin TL civarında ihtiyaç kredisi çıkabileceği öngörülürken, daha fazlası soru işaretlerini de beraberinde getiriyor.

Ne kadar ihtiyaç kredisi çekebileceğinizi hesaplayacağınız araçlarla ödemeniz gereken rakamları da görebiliyorsunuz. Geliriniz, başka kredinizin olup olmadığı gibi bilgileri girerek "ihtiyaç kredisi en fazla ne kadar çekilir?" sorusuna yanıt bulmanız sadece dakikalarınızı alıyor. Bütçenizi belirledikten sonra, en fazla ne kadar ihtiyaç kredisi alabileceğinizi hesaplayın ve başvuru yapacağınız kredileri değerlendirin.

Başvurunuzu Yapın

Bütçenize en uygun krediyi belirledikten sonra tek yapmanız gereken ihtiyaç kredisine başvurmak. Hayallerinizi ertelememek ve daha fazla bilgi almak için tek tıkla www.tekkredi.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

Diğer Bilgiler
Kadın girişimciler için kredi almanın 3 yolu
Artık kendi işimi kurmanın zamanı geldi diyen bir kadın girişimci misiniz? Yoksa çalışma hayatına kendi işimi kurarak başlamak istiyorum niyetinde bir ev kadını mı? Her iki durumda da yeterince nakit birikiminiz yoksa muhtemelen aklına gelen ilk şey kredi çekmek. Peki ama nereden? Devamı
Eşinizin Kredi Skorunu Yükseltmeniz İçin Öneriler
Sevdiğiniz insanla evlendiğinizde hayatın müşterek olduğunu, arada inişler çıkışlar olsa da birlikte bir yaşam sürdüreceğinizi kabul edersiniz. Ancak eşlerin bireysel gelirleri, borçları ve kredi skoru evliliğin müşterekliğine dahil değildir. İyi bir eş olarak yapabileceğiniz en doğru şey, eşinizin borçlarını kapatması ve kredi skorunu yükseltmesi için onu teşvik etmektir. Devamı
Mahmut Ş.
28 yaşında, Evli
Özel Bir Kolejde Tesis Sorumlusu
“Sitenizi daha önce sizin aracılığınız ile kredi kullanan arkadaşımın tavsiyesi üzerine tanıdım ve kredi başvurusu yapmaya karar verdim. Başvurumun her aşamasında telefon ile tarafınıza rahatlıkla ulaşıp tüm işlemlerimi sorunsuz halledebildim. Sitenizi mutlaka kredi kullanmak isteyen tüm arkadaşlarıma tavsiye edeceğim. Desteğiniz için teşekkür ederim.”