Bu yazı bir tanıdığının işine yarar mı? facebook’da paylaş
Hayat sigortası nedir?

Konuyla ilgili aklınızda sorular varsa ve “Hayat Sigortası Nedir?” diye düşünüyorsanız, yanıt bulmak için doğru yerdesiniz.

Hayat Sigortası ve Önemi

En temel tanımıyla hayat sigortası, kişinin; sigorta şirketlerine ödemesini gerçekleştirdiği primlerin, yaşlılık döneminde kendisine ya da vefatı halinde varislerine aktarılmasını ön gören sigorta anlaşmasıdır. 2012 yılında yürürlüğe giren Hayat Sigortaları Yönetmeliği’nde, hayat sigortaları; Ölüm Sigortası (Tam Hayat ve Sınırlı Süreli Hayat Sigortası), Karma Hayat Sigortası, Evlilik - Doğum Sigortası, Yaşam Sigortası (Kapital Hayat ve Birikimli Hayat Sigortası), Yatırım Fonlu Sigortalar, Sermaye İtfa Sigortası şeklinde ayrılır.

Birçok kişi yatırım yapma amacıyla ya da ihtiyaçları dolayısıyla ev ve araba gibi yüklü harcama gerektiren metaları edinmek için bankaların sunduğu kredileri kullanırlar. Kredi çekmek istediğiniz zaman “Hayat Sigortası” kavramıyla karşılaşırsınız ve parayı kullanma amacınıza göre size sigorta yaptırmanız banka yetkilileri tarafından önerilir. Bu tür sigortalar, yaşamınız boyunca karşılaşabileceğiz risklere karşı önlem almayı amaçlar ve prim adı altında sizden çeşitli meblağlarda ücret tahsil edilir. Güvence altına alınan ve düzenli olarak tahsil edilen para, karşılaşacağınız maluliyet durumunda doğrudan size, vefatınız durumunda ise kanuni varislerinize ödenir. Hayat sigortası yaptırdıysanız, ilk sigorta priminizi ödedikten hemen sonra bile vefat etmeniz durumunda, yasal varisleriniz primin kat kat fazlasını almaya hak kazanırlar.

Kredi Kullanımında Sigortanın Rolü

Bankalara kredi başvuru yaptığınızda, ilgili banka yıllık hayat sigortası yaparak ölüm teminatı olanağı sunar. Sigorta süresi olan 1 yıl içerisinde sigortalının ölümü durumunda sigorta poliçesinde belirtilen ölüm teminatı ödenir. Kredi alındığında ve kredi sahibinin ölümü halinde geride kalanlar, ilgili kredi borcunu ödemekle yükümlü olmazlar. Bu noktada, sigortayı devam ettirmek için her yıl yeni “Yıllık Hayat Sigortası” yapılması gerekir. Bahse konu Ölüm Sigortası’nın; Tam Hayat ve Sınırlı Süreli Hayat Sigortası olmak üzere iki çeşidi bulunur. Tam Hayat Sigortası; vefat, tam ve daimi sakatlık gibi yaşamınızda başınıza gelebilecek olası rizikolara karşı size maddi güvence sağlar ve süresi 2 ila 20 yıl arasında belirlenebilir. Ölümünüz halinizde geride bıraktıklarınızın yüklü bir tazminat olanak sağlar. Sınırlı Süreli Hayat Sigortası ise 5 yıl, 10 yıl ya da 20 yıl gibi sınırlı süreler için düzenlenebilir.

Kredi birleştirme başta olmak üzere pek çok konuda yardım alabileceğiniz www.tekkredi.com sayesinde ekonomi ve finans konularında daha yetkin hale gelebilir, bütçenizi, kredilerinizi birleştirip yapılandırarak doğru şekilde yönlendirebilirsiniz.

Diğer Bilgiler
Kaç tane kredi hesabım olmalı?
Modern yaşam içerisinde herkesin farklı ihtiyaçları vardır ve sahip olduğunuz yaşam standardına göre ev ve araç almak ya da var olanları bir yenisi ile değiştirmek isteyebilirsiniz. Bunların yanı sıra evlilik, eğitim eşya alımı ve benzeri birçok konuda yeni istek ve ihtiyaçlar da ortaya çıkabilir. Devamı
Kredi Notu Nasıl Öğrenilir?
Findeks kredi notu ya da kredi puanı bireyin banka ve finans kurumlarıyla arasındaki borç ilişkilerine dayanarak, analizler ve hesaplamalar sonucunda ortaya çıkan kişiye özel puandır. Herhangi bir banka ile ilişkisi olan herkesin kredi notu bulunur. Bu not Kredi Kayıt Bürosu (KKB) tarafından belirlenir ve bankalar yeni kredi başvurularında ve diğer finansal taleplerin değerlendirilmesinde bu notu referans alır ve bu nota göre bireyleri sıraya koyar. Devamı
Uygar Ü.
“Daha önceden kullandığım kredilerimin bir kısmını sağlık giderleri için ve elden aldığım borçlar için kullandım. Daha sonra da araç almak için bir kredi kullandım. Zamanla bunları takip etmekte çok zorlandım ve vadeyi düşürmek için bir arayış içine girdim. Tekkredi sayesinde borçlarımı tek bir bankada birleştirdim ve bankalarla olan iletişim süresince bana çok yardımcı oldular.”