Bu yazı bir tanıdığının işine yarar mı? facebook’da paylaş
Ev almalı mıyım?

“Ev almalı mıyım?” sorusunun yanında, kendinize sormanız gereken asıl soru ev almanın getireceği finansal yükleri karşılayacak durumda olup olmadığınızdır. Eğer ev almayı hedefliyorsanız, bütçenizi ve finansal girişimlerinizi nasıl yönlendirebileceğiniz konusunu isterseniz yakından inceleyelim:

Konut Kredisi Almak Avantajlı Bir Seçenek mi?

Konut kredisi veya 2007 yılından bu yana kullanılan adıyla “mortgage”, uzun vadeli ve düşük faizli kredi seçeneği sunar. Mortgage sadece bankalar tarafından sağlanan bir kredidir. Aldığınız kredi karşılığında banka, konutunuza ipotek koyar. 15 yıldan 30 yıla kadar uzanan vade seçenekleri, “kira öder gibi kredi ödeme” avantajı ve sabit faiz oranı konut kredisini cazip kılan unsurlardır.

Konut kredisi almak için % 25 peşinat ödemeniz yeterlidir. Banka, satın alacağınız konuta ilişkin ekspertiz yaptırır. Ekspertiz raporunda belirlenen değerin % 75’ine kadar da kredi alma imkanına sahip olursunuz. Genellikle 2 – 3 gün kadar çok kısa sürede sonuçlanan konut kredisi başvurusu; kefil gerektirmemesi, sürecin hızlı ve kolay işlemesi nedeniyle de oldukça pratiktir.

Ev Alırken Yapabileceğiniz Diğer Finansal Düzenlemeler

Halihazırda kirada oturuyorsanız her ay kiranın yanı sıra, elektrik, su, doğal gaz faturası ve aidat ödüyorsunuz demektir. Ev satın aldığınızda da ödediğiniz faturalarda bir değişiklik olmayacağı, sadece takriben aynı miktardaki faturaları yeni evinizde ödeyeceğiniz anlamına gelir. Elbette, ısınma sisteminin merkezi veya bireysel olmasına veya aidat miktarına göre harcamalarda küçük farklılıklar olabilir.

Kredi kartı borcunuz varsa, bir tüketici kredisinden yararlandıysanız ve onun ödemeleri devam ediyor ise “Tek Ödeme Planı”ndan faydalanmak akıllıca olacaktır. Tek ödeme planı, kredilerinizi ve kredi kartı borçlarınızı tek bir bankada birleştirebilmeyi sağlar. Böylelikle ayrı ayrı ödeme planları yerine tek bir ödeme planı oluşturmuş olur ve aylık ödeme planınızı daha kolay kontrol altına alabilirsiniz. Bunun için, kolaylıkla www.tekkredi.com adresinden destek alabilirsiniz. Tekkredi, kredi birleştirme ve yapılandırma sürecinizi çok basit ve kolay bir sistemle yönetebilmenizi sağlar.

Bugün, Türkiye’de her ay yaklaşık 120 bin kişi ev sahibi olmaktadır. Ülkemizde ev sahipliği oranı % 70’lere yaklaşmaktadır. Doğru bir finansal planlama ile bu çoğunluğa siz de dahil olabilirsiniz.

Diğer Bilgiler
Kredi Kartı Borç Yapılandırması Nasıl Olur?
Kredi kartı kullanıyorsanız ve artık asgari ödeme tutarını yatırarak sistem içinde kalmak giderek zorlaşmaya başladıysa, yazımız tam size göre... Bankaların yeni uygulamaları arasında, uzun ve kısa vadede, kredi kartı borçlularına çeşitli avantajlarla yapılandırma fırsatları bulunuyor. Devamı
Yatırım İle İlgili Sormaya Çekindiğiniz 10 Soru
Bir süredir yatırım yapmayı düşünüyorsunuz ama nereden başlayacağınızdan ve nasıl ilerleyeceğinizden emin değil misiniz? Yatırım ile ilgili sormaya çekindiğiniz 10 sorunun yanıtını yazıda bulabilirsiniz. Devamı
Aysel Y.
46 yaşında, Bekar
“Özel durumlarım sebebiyle farklı birçok bankaya borçlarım vardı. Tekkredi sayesinde borçlarımı tek bir bankada birleştirdim. Kredi başvuru tarihimden krediyi kullanana kadar Tekkredi beni her aşamada aradı ve çok ilgilendi. Her aradığımda karşımda güler yüzlü bir muhatap buldum.”