Bu yazı bir tanıdığının işine yarar mı? facebook’da paylaş
Birikimleriniz Aniden Yok Olduğunda Yapmanız Gerekenler

Size olan etkisini ölçün

Birikim kaybının size olan etkisini ölçmenizin en iyi yolu mevcut gelir ve giderlerinizi göz önünde bulundurmaktır. Birikimleriniz aniden yok olsa da her ay hatırı sayılır bir gelir elde ediyorsanız onları kısa sürede yeniden yerine koymanız mümkün. Düzenli bir geliriniz varsa da kendinizi ona göre ayarlayabilirsiniz.

Geliriniz kadar giderleriniz de önemli. Her zaman acil harcamalar çıkabilir ama öncelikle hesaba katmanız gereken temel ihtiyaçlarınız ve her ay ödemek zorunda olduğunuz kredi ile kredi kartı taksit miktarınızdır. Gelirinizle büyük ölçüde borç ödüyorsanız birikimlerinizin yok olması sizi daha fazla etkiler.

Panik yapmayın

Giderleriniz çok fazlaysa ve geliriniz ancak onları kapatmaya yetiyorsa “Birikim yapamayacağım” diye panik yapmayın. Denizde olduğu gibi daha çok çırpınmak daha fazla batmanıza neden olabilir. Öncelikle, sükunetinizi koruyun ve önünüzdeki dönemde neler yapabileceğinizi düşünün.

Aylık kredi ve kredi kartı taksitleriniz çok fazlaysa onları sadeleştirmekle işe başlayabilirsiniz. Bunu borç transferi ile mümkün hale getirebilirsiniz. Kredi veren bankaların birinden borç kapatma kredisi açarak diğer bütün borçlarınızı tek kredi altında birleştirebilir ve her ay tek bir bankaya ödeme yapabilirsiniz.

Daha çok çalışın

Daha çok çalışın demek kolay görünebilir ama aslında zamanınızı verimli kullandığınızda neler yapabileceğinize kendiniz de hayret edebilirsiniz. Tam zamanlı bir işiniz varsa ve zam isteyemeyecek durumdaysanız bir süre fazla mesai yaparak fazla mesai ücreti kazanmayı deneyin.

Fazla mesai ücreti olasılık dışıysa ek işlere göz atın. İşiniz İnternet üzerinden yapılabiliyorsa (örneğin yazılım, tasarım, içerik yazarlığı) iş dönüşlerinde, akşamları yapabileceğiniz freelance işleri araştırın. Yabancı dile hakimseniz çeviri yapabilirsiniz. Freelance iş yapmayacaksanız vardiyalı işleri araştırın.

Daha az harcayın

Birikimlerinizin aniden yok olması olumsuz bir durum olsa da sizin için bir fırsat doğurabilir. Düzenli gelir gelirken ve birikimleriniz varken harcamalarınıza dikkat etmezsiniz. Ama böyle zamanlarda masraflarınızı kontrol altına almanız, temel ihtiyaçlar dışında gereksiz harcama yapmamanız kolaylaşır. Bunu alışkanlık haline getirmeyi başarırsanız öncekinden daha fazla birikim yapmanız bile mümkün.

Kredi ve kredi kartı borcunuzu düzene sokarak birikimlerinizi yerine koymak isterseniz Tekkredi.com ile kredi birleştirme ve yapılandırma talebinde bulunun ve size gelen teklifler arasından en uygununu seçerek size birikim yapmayı olanaklı kılacak yeni bir ödeme planı oluşturun.

Diğer Bilgiler
İşşinizi kaybettiğinizde yapmanız gereken ilk 4 şey
İster kendi işiniz olsun, isterse emekli olana kadar çalışmayı hayal ettiğiniz kurumsal bir firmada çalışın, bir gün aniden işsiz kalabilirsiniz! İşsiz kalmak, özellikle de bu duruma hazırlıksız yakalanınca, atlatılması kolay bir süreç değildir elbette; ama size klişe gibi gelse de gerçekten de dünyanın sonu da değildir! Devamı
Tatil borçlarından çabuk kurtulmanın 4 yolu
Bütün sene çalıştıktan sonra herkesin hayali tatile çıkmaktır. Hatta çalışanların çoğu, yapacakları bir haftalık tatilin hayalini aylarca kurarlar. Bu elbette güzel bir şey, ama hesaplı olmak kaydıyla! Zira ön ödemeli her şey dahil sistemler haricinde tatile çıktığınızda, hesabınızı iyi yapmazsanız, tatil bütçenizin çok çok üzerinde yapacağınız harcamalar, dönüşte tatilinizi burnunuzdan getirebilir. Eğer böyle bir gaflete düştüyseniz, acil önlemler alarak bu durumun maddi çerçevede getireceği zararları minimize edebilirsiniz. Devamı
Serkan G.
44 yaşında, Evli
Satış Görevlisi
“Bizler için mükemmel bir platform. Kredi kartı ve kredi borçlarının yükü ağır gelmeye başlamıştı ve aylık borcumu Tekkredi sayesinde hafiflettim. Kendi adıma konuşmak gerekirse ortalıkta dolaşan o kadar dolandırıcılık varken telefonda vermiş olduğunuz o güven ile hem başvuru esnasında hem de bankada kredi kullanma aşamasında her an yanımda olduğunuz için teşekkürler.”