Bu yazı bir tanıdığının işine yarar mı? facebook’da paylaş
2019 Senesi Kredi Kartı ve Kredi Yapılandırma Düzenlemeleri Vatandaşa Nasıl Destek Oluyor?

2019 Senesi Kredi Kartı ve Kredi Yapılandırma Düzenlemeleri Vatandaşa Nasıl Destek Oluyor?

2018 yılıortası itibariyle ülkemizde yaşanan ekonomik daralma ve yüksek enflasyon oranları sebebi ile bankaların hem kredi hem de kredi kartı faiz oranlarında artış gözlemlenmiştir.Bu durum karşısında vatandaşın gelirleri,giderlerini karşılamamaya başlamış ve yaşam şekli olumsuz etkilenmeye başlamıştır.Ülkemizdeki kredi kartı kullanım oranının yüksek olması sebebi ile kart borçlarının ödenmesi konusunda zorluk çeken kişi sayısında artış gözlemlenmiştir. Bankalarında ise takip oranlarında artış söz konusu olmaya başlamıştır.

Bu durum karşısında gecikmeden yasal önlemler alınmaya başlanmıştır. Ocak 2019 itibariyle 2 devlet bankası aracılığıyla devlet, vatandaşın aylık gelir seviyesine uygun olacak şekilde ödeme imkanı sağlayacak fırsatlar sunmaktadır.Şimdi bunların detaylarına bir göz atalım;

Ziraat Bankası Kredi Kartı Yapılandırma Şartları

  • 31 Aralık 2018 tarihi itibariyle Ziraat Bankası kredi kartı borçları ve başka bankaya ait kredi kartı borçları ile sınırlıdır.
  • Kredi kartı borçlarını yapılandırmak isteyen bireylerin Ziraat Bankası’na başvuruda bulunmasını takiben yapılandırma kredisi için ön onay süreci başlayacaktır.
  • Kredi yapılandırma için ön onayı çıkan müşterilerin, borcu ödenecek ve yapılanacak olan kredi kartlarını iptal etmesi gerekmektedir. Kartlar ilgili bankalardan iptal edildikten sonra Ziraat Bankası tarafından kartların iptal edildiğinin konfirmasyonu Kredi Kayıt Bürosu raporları aracılığıyla sağlanacaktır.
  • Yapılandırma kredisinin geri ödemesi devam ettiği sürece bankaların onay vermesi durumunda bireyler bankalardan kendilerine verilebilecek limitler dahilinde yeni kredi kartı çıkartabilecektir.
  • Kampanya kapsamında 24 aya kadar aylık %1.10, 60 aya kadar aylık %1.20 faiz oranı ve %0.05 kredi tahsis ücreti ile kredi kullandırımı yapılacaktır.
  • Kredi kartı borçlarının yapılandırılması için müşterilerin Ziraat Bankası şubelerine başvuru yapmaları gerekmektedir.

Vakıfbank İhtiyaçKredisi ve Kredi Kartı Yapılandırma Şartları

  • Vakıfbank aracılığıyla bireysel kredi kartlarını, ihtiyaç kredilerini ve ticari kredileri yapılandırmak mümkündür. Ancak bu yapılandırma, Vakıfbank müşterileri ile sınırlıdır.
  • Ancak Vakıfbank’ta kredi kartı, ihtiyaç kredisi ya da ticari kredisi bulunan kişi ve şirketlerin diğer banka borçları da yapılanabilecektir.
  • Bireyler, kredi kartı yapılandırmalarında kredi kartı limit ve borçlarını iptal etmek şartı ile bu kampanyadan faydalanabilecektir.
  • Yapılandırılacak kredi kartı borçlarının 31 Aralık 2018 tarihi itibariyle en az 1 dönem yani 31 gün gecikmeye girmiş olması gerekir.
  • Kampanya kapsamında 24 aya kadar aylık %1.10, 60 aya kadar aylık %1.20 faiz oranı ile kredi kullandırımı yapılacaktır.
  • 31 Aralık 2018 öncesinde 100.000 TL’nin altında takip borcu olan müşterilere 12 ay vade aylık eşit taksitler ile kredi kullandırımı yapılacaktır ve borçlarını 12 ay taksitle ya da peşin ödeyen bireylerin takibe aktarım sonrası faizleri sıfırlanacaktır.
  • 31 Aralık 2018 tarihi itibariyle ödemelerinde 31 gün ve üstü gecikmeleri bulunan Vakıfbank müşterilerine 3 ay ödemesiz 36 ay ve 6 ay ödemesiz 60 ay vade ile kullandırım yapılmaktadır.
  • 100.000 TL ‘ye kadar olan borçlarda faiz oranı %0.98, 100.000- 750.000 TL arası borçlarda % 1.25 ve 3.000.000 TL’ye kadar borçlarda %1.50 faiz oranı uygulanacaktır.

Başvuruların 30 Nisan 2019 tarihine kadar yapılması gerekmektedir.

Diğer Bilgiler
Düşük Kredi Notu Ne Kadar Sürede Yükselir?
Günümüz koşullarında birçok farklı ihtiyaç için nakit para gerektiğinde bankalardan kredi almak ilk akla gelen çözümdür. Devamı
Kredi kullanırken alınan ücret ve vergiler nelerdir?
Müşteriler bankalardan kredi aldıklarında kredi faiz ödemelerinin yanında dosya masrafı ve vergiler olmak üzere iki ayrı masraf kalemini de üstlenirler. Devamı
Serdar Ç.
İşletmeci, 37 yaşında
“Tekkredi sayesinde vadeyi uzatarak ödemelerim rahatladı. Tekkredi her aşamada bana çok yardımcı oldu. Tekkredi’ye yardımcı olabilmek adına güven konusu yaşayan olursa arayabilirler.”