Bu yazı bir tanıdığının işine yarar mı? facebook’da paylaş
Kredilerinizi yapılandırdıktan sonra sizi neler bekliyor?

Peki, kredilerinizi yapılandırdıktan sonra sizi neler bekliyor?

Kredinizi Yapılandırarak Ödemelerinizi Düzenleyin

Kredi yapılandırması diğer adıyla refinansman, kalan borcunuzun o günün faiz oranıyla tekrar hesaplanıp yeni bir ödeme planınızın oluşturulmasıdır. Yapılandırma sadece faizler değiştiğinde uygulanan ödeme değişikliği değildir. Elinize toplu para geçtiğinde, ödeme gücünüz yükseldiğinde, ara ödeme yapmak istediğinizde, taksit tutarını arttırmak ya da azaltmak istediğinizde size sunulmuş olan bir çözümdür. Krediyi yeniden yapılandırmanın size avantaj sağlaması için yeni faiz oranının, eski faiz oranına göre % 25 - 30 civarında daha düşük olması gerekir. 

Konut kredilerinizi kapatırken uygulanan % 2’lik cezayı ve başka bir bankayla yapılandırma gerçekleştirecekseniz; yeni dosya masrafı, istihbarat ücret ve sigorta gibi masrafları da göz önüne alarak toplamda ödeyeceğiniz miktarı hesaplamalısınız. Ödeme yapacağınız kredinin vadesi 12 aydan daha az ise kredi yapılandırması sizin için uygun bir seçenek olmayabilir. Yapılandırmadan kazançlı çıkmanız için yüksek tutarlı ve uzun vadeli (5 - 10 yıl) kredinizin olması gerekir. Öte yandan ihtiyaç kredilerinin erken ödeme durumlarında herhangi bir ekstra ücret olmaz, bilakis çeşitli indirimler uygulanır.

Kredi veya kredi kartını yapılandırdığınızda banka tarafından çeşitli ödeme şekilleri sunulur. Kredi taksiti içerisinde anapara, faiz ve vergiler vardır. Yalnızca konut kredilerinde vergi muafiyeti bulunur. Ödeme planınızı belirlerken vade ve tutara dikkat etmelisiniz. Hesaplanan taksit tutarının, ayıracağınız bütçenin üzerine çıkmamasına dikkat etmelisiniz. Zira seçeceğiniz plan kredinizin vadesi boyunca uymak zorunda olduğunuz ödeme aralıklarını belirler. Farklı durumlarda krediniz ya da kredi kartınızı yapılandırabilir, başka bir bankaya transfer edebilirsiniz. Unutmamanız gereken bir nokta da, vade uzadıkça anaparanızın üzerine eklenen faizin artmasıdır.

Gelir ve Giderlerin En İyi Takip Yöntemi: Bütçe Yapmak

Bütçe yapmak için edindiğiniz bir deftere ya da ajandaya gelirinizi ve borçlarınızı tutarlarıyla birlikte düzenli olarak yazabilirsiniz. Her ay mutlaka ödemeniz gereken elektrik, su, telefon gibi zorunlu ihtiyaçlarınızı rutin giderler olarak hesapladıktan sonra, gelirinizden arta kalan kısımla aylık borç ödemelerinizi karşılaştırmanız uygun olur. Bu uygulama; gelir, gider ve borçlarınızı hesaplamanız her ay ne kadar gelirinizin ve giderinizin olduğunu, ne kadar borcunuzun olduğunu ortaya çıkararak borcunuzu daha net tespit etmenizi sağlar. Harcamalarınızı kısma vakti geldiyse, kendinize finansal yasaklar koyabilirsiniz. Borçlarınız bitene kadar kendinize ve aile üyelerine kredi kartı kullanma yasağı getirebilir, zorunlu ihtiyaçlarınızda tasarrufa gidebilir, gelirinizin arta kalan kısmıyla daha fazla birikim yapabilirsiniz.

Aylık ödemeniz gereken taksit tutarını bütçenizi sarsmayacak şekilde yüksek tutarsanız vadeniz kısaldığından toplam maliyeti de azaltabilirsiniz. Kredinizi yapılandırmanız bütçenize uygun bir ödeme planı içerisine girmiş olduğunuzu gösterir. Bundan sonraki adımlarınızı dikkatli atarsanız daha konforlu ve rahat yaşayabilirsiniz.

Bütçenizi kontrol altında tutabilmek için de yapabileceğiniz en akıllı şey fazla kredi kartlarınızı kapatmak olacaktır.

Ekonomik ve finansal konularla ilgili aklınıza takılan sorulara yanıt bulabileceğiniz www.tekkredi.com aracılığıyla kredi birleştirme ve yapılandırma işlemlerinizi de gerçekleştirebilir, bütçenizi etkili bir biçimde yönetebilirsiniz.

Diğer Bilgiler
Kredi kartı borcu taksitlendirme ne demek?
Bugünün ticari dünyasında kredi kartları kaçınılmaz bir şekilde hayatımızda yer alıyor. Gerek fiziki mağazalarda gerekse internet alışverişlerinde çoğunlukla kredi kartıyla ödeme yöntemi kullanılıyor. Özellikle ulaşım sektöründe kredi kartları yoğun bir şekilde kullanılıyor. Kullanım bu kadar yaygın olunca da bazen ekstrelerde önü alınmaz borçlar birikiyor. Devamı
Kredi Notu Aralığınız Ne İfade Eder?
Kredi notu değerleri 1 ile 1900 arasında değişiyor. Notlar kategorize edilerek risk gruplarını oluşturuyor. Kişinin kredibilitesi risk oranı üzerinden hesaplanıyor. Devamı
Serkan G.
44 yaşında, Evli
Satış Görevlisi
“Bizler için mükemmel bir platform. Kredi kartı ve kredi borçlarının yükü ağır gelmeye başlamıştı ve aylık borcumu Tekkredi sayesinde hafiflettim. Kendi adıma konuşmak gerekirse ortalıkta dolaşan o kadar dolandırıcılık varken telefonda vermiş olduğunuz o güven ile hem başvuru esnasında hem de bankada kredi kullanma aşamasında her an yanımda olduğunuz için teşekkürler.”