Bu yazı bir tanıdığının işine yarar mı? facebook’da paylaş
Kredi kartı harcamalarını kontrol altında tutmak için 5 farklı öneri

İşte harcamalarınızı kontrol altında tutmanız için 5 farklı öneri:

  1. İhtiyacınız olmayan bir şeyi satın almayın. “ Ne de olsa kredi kartım var” diyerek param var mı yok mu diye düşünmeden ne görürsek almak istiyoruz. Fakat “o şeye” gerçekten ihtiyacınız var mı yoksa sadece indirimde olduğu için mi alıyorsunuz? Herhangi bir şeyi düşünmeden satın alma eğiliminiz varsa onu yok edin. Aldıktan sonra pişman olmaktansa, satın almadan önce düşünmeye birkaç dakika zaman ayırın.
  2. Kredi kartınızdan arada sırada ayrılın. Hiç kredi kartınızı evde bırakıp işe ya da okula gittiğiniz oluyor mu? Muhtemelen hiç olmuyor! İşte bu da kredi kartlarına ne kadar bağımlı olduğumuzun bir göstergesi. Arada sırada kredi kartınızı evde bırakın ve o günlerin harcamalarınız üzerindeki değişimlere dikkat edin. Fark, çok şaşırtıcı olacaktır. Ya da kredi kartı yerine debit kart, yani hesapta olan paranızı kart aracılığıyla harcayabileceğiniz banka kartı kullanın.
  3. Depresyon alışverişine girmeyin. Sırf canınız biraz sıkkın diye alışveriş yapmaya kalkışmayın. Bu davranış şekli daha çok gereksiz şeyler satın almanıza sebep olacaktır. Bunun yerine sosyalleşmeyi, arkadaş ve dost çevrenizle yanınızda kredi kartınız olmadan görüşmeyi deneyin.
  4. Kendinize ve başkalarına “hayır” demeyi öğrenin. Mesela ay sonu yaklaştı ve bir grup arkadaşınız hafta sonu bir organizasyona sizi de davet ettiler. Oysa ki siz zaten her hafta sonu o parti senin bu parti benim geziyorsunuz. Ay sonu gelmiş ve eğer nakitte sıkıntı çekiyorsanız, kredi kartınıza güvenerek dışarı eğlenmeye çıkmayın. Bu kez arkadaşlarınıza “hayır” deyin. Mutlaka etrafınızda bunu yapan tanıdıklarınız vardır. Onlara şaşırarak bakmak yerine onlardan biri olmayı denemeniz belki de sizin yararınıza olacaktır.
  5. Bütçe kontrolünüzü yapın. Artık bütçenizin kontrolünü kredi kartlarınızın ellerinden kendi ellerinize alın. Sınırlarınızı belirleyin ve doğru bir kredi kartı kullanıcısı olun.

Diğer Bilgiler
Evlilik bütçesi yapma tiyoları: kesenin ağzı ne zaman açılmalı ne zaman kapanmalı?
Muhteşem bir evlilik teklifiyle ilişkinizi taçlandırdınız. Şimdi sizi tatlı bir maraton bekliyor. Bir taraftan hayatınızın en özel gününü unutulmaz kılmak istiyor, bir taraftan yeni evinizi kurmak için hazırlıklara girişiyor, bir taraftan da bütün bu heyecanlı sürecin maddi olarak altından kalkmak için çaba harcıyorsunuz. Evlilik bütçesi yapmadan başarılı olmanız çok zor! Devamı
Şirketinizi finanse ederken yapmamanız gereken 3 hata
Şirket kurmak size kendi işinizin patronu olma fırsatı sunar ama bir yandan da bütün sorumluluk sizin omuzlarınız üzerindedir. Şirketinizi finanse edip işler halde tutmak bu sorumlulukların en kritik olanlarındandır. Peki, şirketinizi finanse ederken yapmamanız gereken 3 hatayı biliyor musunuz? Devamı
Elif Sevil S.
31 yaşında, Bekar
Öğretmen
“Tekkredi bana kesinlikle çok ama çok yardımcı oldu. Yüklü miktarda ve dağınık olan, yetişemediğim ödemelerim vardı. Bunları tek bir elden tek bir bankaya ödemem konusunda başvuru aşamasından bankaya gidip kredimi kullanma aşamasına kadar Tekkredi'yi her sorumda aradığımda karşımda tatlı bir muhatap buldum ve sorunum çözüldü, kredimi rahat bir şekilde kullandım.”