Bu yazı bir tanıdığının işine yarar mı? facebook’da paylaş
Kaç tane kredi kartına ihtiyacınız olduğunu belirlemeniz için bir kaç öneri

Dünyada ve ülkemizde artan kredi kartı kullanım oranları da gösteriyor ki; yapılan harcamalar, ödemelerin kontrolü ve gelir-gider dengesi gibi birçok konu masaya yatırılması gereken başlıklar oluşturuyor. Harcamalar, ödemeler, ihtiyaçlar ve birçok yaşamsal konunun karşılanması için sıklıkla başvurulan kredi kartlarının sayısı gelirinizi aşıyor mu? Peki kredi kartı sayınız ihtiyaçlarınızla örtüşüyor mu? Örtüşmüyorsa ne yapmalı? Kaç tane kredi kartına ihtiyacınız olduğunu belirlemeniz için bir kaç öneri, cevapları bulmanıza yardımcı olabilir.

  • Önce tek bir kredi kartı kullanın ve kendinizi gözlemleyin

Kredi kartı borcu; ihtiyaçların harcamalara, harcamaların da ay sonu ekstrede ödemelere dönüşmesiyle ortaya çıkan bir gerçek. Eğer geliriniz giderlerinizin altında kalıyorsa tek kredi kartı kullanmak sizin prensibiniz olmalı. Zira ikinci kart sahibi olmak borcu borçla kapatma güdüsünü harekete geçirir ki, bu sizi olması istenilmeyen sonuçlara yönlendirir. Tek kredi kartı kullanmak, kendinizi denemek için bir fırsat. Eğer ödemeleriniz düzenliyse, sadece asgari miktarı ödeyerek yılı bitirmiyorsanız kart sayınızı artırabilirsiniz. Kredi kartı taksitlendirme avantajları, kart hesap kesimlerinin farklı tarihlere ayarlanarak vade avantajlarından yararlanılması, farklı kartların sunduğu puan ve sadakat programlarından yararlanılması, kredi geçmişinizin artması gibi ihtiyaçlar için kart sayısını yukarı çekilmesi söz konusu olabilir.

  • Harcama alışkanlıklarınızı göz önünde bulundurun

Eğer harcamalarınızı ihtiyaçların dışına kolaylıkla çıkarabiliyorsanız, kart sayısı ve limit oranları ay sonunda canınızı sıkabilir. Özellikle kart sayısının birden fazla olmaması bu durumda sizin için önerilebilir. Borç yapılandırma, kredi kartı yapılandırma, kredi kartı borcu taksitlendirme gibi çözümlere başvuranların harcama alışkanlıklarını gözden geçirip ona göre kart sahibi olması gerekir.

  • Sadece ihtiyacınız kadar kart kullanın

Kart kullanımı ihtiyaçları karşılamaya yardımcı olmalı. Beklentilerinizi ve hayallerinizi harcamalar ile gerçekleştirmeye çalışmamalısınız. Gelir ve gider idareniz sahip olacağınız kart sayısı ile paralel şekilde ilerlemeli. Ekonomik olarak yapılacak tercihleri baskı olmadan gerçekleştirebilmeniz için ihtiyaçların sıralaması, ödeme araçları ve kart kullanımı dengeli olarak uygulanmalı. Aylık periyotlar ve yıllık bütçe takibi ile ihtiyacınız olan kart sayısını belirleyebilirsiniz.

  • Kredi kartı yerine banka kartı kullanın

Eğer kredi kartı kullanmak sizin için bağımlılık haline geldiyse ve ay sonunda ödemek istemediğiniz rakamları ekstrede görüyorsanız yerine koyma yöntemi işinize yarayabilir. Kredi kartı yerine banka kartı kullanmak ekonomik harcamalarınızı daha kolay yönetilebilir hale getirir. Böylece borçlu olma veya borçlanma durumunu hafifletebilirsiniz.

Kredi kartı borçları yüzünden yaşadığınız finansal problemleri aşmak için www.tekkredi.com'un sağladığı avantajlardan yararlanabilir, bütçenize derin bir nefes aldırabilirsiniz.

Diğer Bilgiler
Genç çalışanların geçmesi gereken 5 finansal adım
Çalışma hayatına adım atan gençlerin, hem günlük hayatları hem de gelecekleri açısından, finansal hayatlarını doğru bir şekilde yönlendirebilme yetisini kazanmaları gerekir. Devamı
Kredi raporunuz, kredi skorunuzun yükselmesine nasıl yardımcı olur?
Kredi başvurularına en az kredi skoru kadar etkili olan bir diğer nokta kredi raporudur. Geçmiş ve bugüne dair tüm ödemelerinizi görebildiğiniz bu rapor, kredi skorunuzu yükseltmenize de olanak sağlar. Devamı
Süleyman S.
31 yaşında, Evli
Güvenlik Görevlisi
“Siteniz ile internette borçlarımı tek bir yerde toplamak için ne yapabilirim diye araştırırken karşılaştım. İşlemlerim çok kısa süre içerisinde olumlu ve hiç zorluk yaşamadan halledildi. Bankalara kredi başvurusu için başvurduğumda hep yeni bir kredi gibi algılayıp başvurumu red ediyorlardı. Sizin sitenizde direk borç birleştirme olarak başvuru yapabiliyor olmak amacımı gerçekleştirmeme sebep oldu. Benim durumumdaki bir kaç arkadaşımada mutlaka tavsiye edeceğim. İlgi ve yardımlarınız için çok teşekkür ederim.”