Bu yazı bir tanıdığının işine yarar mı? facebook’da paylaş
En fazla ne kadar ihtiyaç kredisi alabileceğinizi hesaplayın

İhtiyaç kredisi başvurusu yaparken genel olarak bir tedirginlik yaşanıyor. Ekonomik verilerdeki istikrarsızlıklar, harcamaların yükselmesi, beklenmedik sürprizler "ya geri ödemekte zorlanırsak?" sorusunu da beraberinde getiriyor. İhtiyaç kredisi planlama sürecinde aylık ödemeler ne kadar, ihtiyaç kredisi kaç ay vadeli alınacak gibi önemli soruların her biri detaylı bir şekilde araştırılıyor.

Genellikle planlarda bazı belirsizlikler yaşanabiliyor. Örneğin ihtiyaç kredisi çekmek isteniyor ancak ne kadar çekebileceği konusunda bir fikir ortaya atılamıyor. Tam da bu noktada, ne kadar ihtiyaç kredisi çekilebileceğinin hesaplaması için oluşturulan ihtiyaç kredisi hesaplama araçları hayatı kolaylaştırıyor.

Bütçenizi Hesaplayın

Bankaların ihtiyaç kredisi limiti olarak belirlediği rakamın, normal şartlar altında en fazla 50 bin TL civarında olduğu biliniyor. Ancak bu üst sınır başvuran herkese verilemiyor. Kredi kullanmak isteyen kişilerin yaşları, gelir düzeyleri ve ne kadarlık bir süre ile sigortalı çalıştıkları gibi önemli faktörler ihtiyaç kredisi alma şartları olarak ön plana çıkıyor. Böylece tüm bu faktörler değerlendiriliyor ve ihtiyaç kredisi başvuru sonucu ilgililere bildiriliyor. Alınabilecek maksimum ihtiyaç kredisi tutarını asıl olarak aylık gelir belirliyor. Bütçenizi hesaplamanız kredi çekmeden önce gerçekleştirmeniz gereken ilk adımı oluşturuyor.

Ödeyebileceğiniz Miktarı Belirleyin

Örneğin aylık 1.400 TL net geliri olan bir kişi 50.000 TL tutarında bir ihtiyaç kredisi başvurusu yapmayı düşünüyor. İhtiyaç kredisi hesaplama aracına 48 ay vadeli, 50.000 TL ihtiyaç kredisi istendiği bilgisi girildiği zaman, aylık ödemenin yaklaşık 1.350-1.500 TL civarında olduğu görülüyor. Gösterilebilecek bir teminat ya da belgelenebilecek ek bir gelir yoksa, 1.400 TL’lik bir gelirle bu tutarın ödenmesi çok da mümkün görünmüyor. Genellikle bankalar tüketicilerin aylık gelirlerinin 15 katına kadar ihtiyaç kredisi vermeyi göze alabiliyor. Az önceki örneğimizden yola çıkarak aylık geliri 1.400 TL olan kişiye 21 bin TL civarında ihtiyaç kredisi çıkabileceği öngörülürken, daha fazlası soru işaretlerini de beraberinde getiriyor.

Ne kadar ihtiyaç kredisi çekebileceğinizi hesaplayacağınız araçlarla ödemeniz gereken rakamları da görebiliyorsunuz. Geliriniz, başka kredinizin olup olmadığı gibi bilgileri girerek "ihtiyaç kredisi en fazla ne kadar çekilir?" sorusuna yanıt bulmanız sadece dakikalarınızı alıyor. Bütçenizi belirledikten sonra, en fazla ne kadar ihtiyaç kredisi alabileceğinizi hesaplayın ve başvuru yapacağınız kredileri değerlendirin.

Başvurunuzu Yapın

Bütçenize en uygun krediyi belirledikten sonra tek yapmanız gereken ihtiyaç kredisine başvurmak. Hayallerinizi ertelememek ve daha fazla bilgi almak için tek tıkla www.tekkredi.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

 

Diğer Bilgiler
Kredi birleştirme ve yapılandırma hakkında en çok merak edilen 5 şey
Bir kredinin, yeni bir faiz oranı ya da vade ile yeniden yapılandırmasına refinansman yani yeniden yapılandırma deniyor. Farklı kredilerin bir arada toplanarak tek bir kredi çatısı altında toplanması ve yeni bir faiz oranıyla kredilendirilmesine ise kredi birleştirme ve yapılandırma deniyor. Peki bu konu hakkında en çok merak edilen ve bilmeniz gerekenler nedir? Zaman içerisinde biriken kredi kartı borçları ve ihtiyaç kredilerinin ödemeleri zorlaşabiliyor. Birden fazla borç sahibi olmak ve her ay teker teker hepsini takip edip ödemelerini gerçekleştirmek gerçekten pek çok kişiyi zorluyor. Bazen de borçların fazla oluşundan dolayı ödemelerde aksaklıklar yaşanmaya başlıyor. Bu gibi durumlarda tüm farklı borçları tek bir kredi altında birleştirmek ve yapılandırmak, işinizi kolaylaştıracak çözümler arasında. Devamı
Kredi Skorunuzun Yükselmemesinin 3 Sebebi
Bankaların kredi başvurularını değerlendirirken göz önüne aldığı en önemli verilerden biri olan kredi skorunuzu yüksek tutmanız, kredi başvurularınızın olumlu sonuçlanmasına yardımcı oluyor. Kredi başvurusu dışında bankaların müşterilerine sunduğu diğer ürünlerde de büyük bir öneme sahip olan kredi skorunu yükseltmek için farklı yöntemler bulunuyor. Devamı
Mehmet U.
İşyeri Sahibi, 29 yaşında
“Daha önce birçok ihtiyacım sebebiyle kredilerim ve kredi kartlarımı kullandım. Yakınlarımın ihtiyaçları için çektiğim krediler de vardı ama hiç birine yetişemedim. Farklı bankalar olduğundan takip etmekte zorlanıyordum. Tekkredi benim için bir dönüm noktası oldu ve kredilerimi birleştirdim. Her aşamada arandım ve kredimi kullandım.”