Bu yazı bir tanıdığının işine yarar mı? facebook’da paylaş
Finansal hedeflerinizi belirlemeniz için öneriler

  • Hedeflerinizin ne olduğuna karar verin ve listeleyin

Finansal hedeflerinizi belirlemeniz için öneriler ilk olarak kendinizi tanıma ve ne istediğinizi bilmeyle başlar. Finansal durumunuzla ilgili değiştirmek ve iyileştirmek istedikleriniz neler, kendinize ne kadar süre tanıyorsunuz? Bu sorular hedef listenizi çıkartırken size ipucu verebilir. Unutmayın finansal hedefleriniz demek aynı zamanda hayat standardınız demektir. Bunun içine kredi ya da kredi kartı borcu kapatma, ev kredisi ödemelerini düzgün yapabilme, her sene tatile çıkma, ev sahibi olma, belirli bir semtte yaşama ya da her ay birikim yapma gibi pek çok maddeyi ekleyebilirsiniz.

  • Hedeflerinizin bütçesini belirleyin

İstemeye gelince engel olamadığımız hayal gücümüz hedeflerinizi belirlerken de etkili olmuş olabilir. Büyük düşünmenin ve daha iyisini istemenin hiçbir sakıncası yok ancak hayallerin en güzel yanı onları gerçekleştirebilmek. Bu yüzden başta hoşunuza gitmese de her bir isteğiniz için ne kadarlık bir bütçeye ihtiyacınız olduğunu belirleyin. Bunu yaparken araştırarak olabildiğince gerçekçi yaklaşmaya gayret edin.

  • Hedefleriniz için yol haritası çıkarın ve takip edin

Hedef belirlemek her zaman kolay ancak kendinize belirlediğiniz hedefleri bir kenara bırakıp hedeflediğiniz tarihte çoğunun olmadığını görmek moral bozucu. Bu yüzden her bir hedef için neler yapmanız gerektiğine dair birer ufak liste daha yapıp bir yol haritası çıkarmalısınız. Böylece hedefiniz size aşılması gereken belirsiz uzak bir nokta olarak değil adım adım ilerleyeceğiniz bir yol olarak görünecektir. Her bir zaman diliminde bir adım sizi hedefinize biraz daha yakınlaştıracak. Tüm süreci bir defter ya da tablo aracılığıyla takip etmek de aynı şekilde önemli.

  • Süreci her gün ilerleyebileceğiniz şekilde otomatikleştirin

İlerlemenizi ve hedefinize her gün biraz daha yaklaştığınızı görmek finansal hedefler gibi uzun vadeli süreçlerde çok önemli. Bunun için yol haritanızdaki aşamaları günlük minik görevlere bölün. Örneğin kredi kartı yapılandırma işlemi gerçekleştirdiyseniz aylık ödemeniz gereken miktarın günlük bütçenize yansımasını bulun ve bu miktarı nasıl karşılayabileceğinizi belirleyin. Belki her gün kahvenizi satın almak yerine evde hazırlayıp içmeniz ya da her gün ufak bir miktarı köşeye koymanız yeterli olacaktır.

Finansal hedeflerinizi, bütçenizi, yol haritanızı belirledikten sonra sizi yavaşlatan borçlarınızdan kurtulmak için www.tekkredi.com'dan size özel avantajlı kredi kartı yapılandırma, kredi borcu birleştirme gibi seçeneklerinizi değerlendirebilir, hedeflerinize daha kısa sürede ulaşabilirsiniz. 

Diğer Bilgiler
İşe alınırken KKB raporum kontrol edilebilir mi?
Kredi risk raporu ya da diğer adıyla KKB raporu, son 5 yıl içerisindeki aktif ve kapanmış kredi bilgilerinizi gösteren rapordur. Rapor içerisinde konut, taşıt da dahil olmak üzere ihtiyaçtan eğitime kadar çektiğiniz tüm krediler, kredi kartı ve kredili mevduat hesabınıza dair bilgiler yer alır. Peki yeni bir işe başlarken bu kadar özel bir belge sizden istenirse? Gelin bu konudaki teorik ve pratik uygulamaları beraber gözden geçirelim. Devamı
Çocuklarınıza Para İle İlgili Öğretmemeniz Gerekenler
Günümüz dünyasında para yönetimi konusunda genç yaşlardan itibaren başarılı olan bireyler yetiştirmek büyük önem taşıyor. Çocuklarınız küçük yaşlardayken para ile ilişkilerinin sağlıklı olması için bazı önlemler alabilirsiniz. Onlara maddi bilinç kazandırırken, genç zihinlerine aşılamamanız gereken düşünceleri sizin için derledik. Devamı
Elif Sevil S.
31 yaşında, Bekar
Öğretmen
“Tekkredi bana kesinlikle çok ama çok yardımcı oldu. Yüklü miktarda ve dağınık olan, yetişemediğim ödemelerim vardı. Bunları tek bir elden tek bir bankaya ödemem konusunda başvuru aşamasından bankaya gidip kredimi kullanma aşamasına kadar Tekkredi'yi her sorumda aradığımda karşımda tatlı bir muhatap buldum ve sorunum çözüldü, kredimi rahat bir şekilde kullandım.”