Bu yazı bir tanıdığının işine yarar mı? facebook’da paylaş
Evlilik bütçesi yapmak için 5 öneri

Her şeyi oluruna bırakırsanız, yeni kuracağınız yuvanıza kaldıramayacağı sorumlulukları baştan yüklemiş olursunuz. O nedenle “evlilik bütçesi yapmak için 5 öneri”yi dikkate almanızda her zaman fayda var:

1.  Evlenmeden önce bütçe yapıp düğünü/ nikahı ona göre planlayın.

Evlilik öncesinde bütçe yapmak, bazılarının sandığı gibi romantizmi öldürmez. Aksine, bu bütçe, olası zorluklara engel olarak, romantizme katkı bile sunabilir. Evlilik bütçesini müstakbel eşinizle birlikte yaparak, beraber geçireceğiniz hayatınızın ilk sorumluluğunu da paylaşmış olursunuz. Elbette istekleriniz önemli, ama realiteyi de gözden çıkarmamanız gerekir. Bazı genç çiftler, evlilik bütçelerini düğünde takılacak para ve altın varsayımına göre yaparlar. Ama her zaman bu hesap tutmayabilir. Dolayısıyla hesabı yaparken en düşük olasılığa göre hareket etmeniz sizin için doğru bir yaklaşım olur. Bütçenizde sizin geliriniz, eşinizin geliri ve ailelerin katkı yapacağı miktar alt alta yazılınca bütçenizin ana çatısı belirlenmiş demektir. Olası takıların en minimum miktarını da belirledikten sonra ana kalemlerde fiyat araştırmasına geçebilirsiniz.

2.  Düğün için daha uygun fiyatlı günleri seçin!

Düğün sezonu, havaların ısınmaya başladığı nisan ayında başlar, kışa kadar devam eder. Bu en yoğun sezonda doğal olarak düğün salonları da pahalıdır. Hatta bazı favori düğün mekanları bir sene önceden yüksek fiyatlarla rezerve edilir. Düğününüzü herkesin evlendiği en yoğun dönemde yapmazsanız, evlilik bütçenizde sıkı bir tasarruf sağlamış olursunuz. Sevgililer günü ya da 06/06/2016 gibi kulağa hoş gelen tarihlerde ısrarcı olursanız, belki romantik anlamda doğru bir karar vermiş olursunuz. Ama romantizmin faturası bütçenizin sınırlarını zorluyorsa, hiç bu konulara girmemeniz sizin yararınıza olacaktır.

3.  Düğününüzü uygun fiyatlı bir yerde yapabilirsiniz!

Düğün sektörü'nün pırıltılı reklamları sakın aklınızı çelmesin. Elbette şık bir kır düğünü, ya da 5 yıldızlı otelin balo salonunda prenseslere layık bir düğünü herkes hayal eder. Bütçesi yetmediği halde, masalsı düğün yapmanın telaşına düşenler, kendilerini bir sene sonra kredi kartı borcu yapılandırma çaresi ararken bulabilirler.!

4.  Davetli listesini küçültebilirsiniz.

Düğün zamanı ve yeri konusunda sağlıklı ekonomik kararlar alabildiyseniz, davetli listenizi tekrar gözden geçirmenin zamanı da gelmiş demektir. Çünkü listeniz ne kadar kabarıksa, maliyetiniz o kadar artacaktır. Yakın arkadaşlar ve yakın akrabalar haricindeki davetliler, objektif bir bakış açısıyla rahatlıkla elenebilir. Ama bu işlemi yaparken müstakbel eşinizle ortak karar almak gerektiğini unutursanız, olası bir gerginlikle de uğraşmak zorunda kalabilirsiniz.

5.  Yaratıcılığınızı kullanın!

Mesela çiçekleri kendiniz hazırlayın, davetiyeleri kendiniz yapın. Nikah şekerlerinin maliyetini düşürün. İnternette olan birçok yaratıcı örnek, size ışık tutacaktır.

Bütün önlemlere rağmen ipin ucu kaçtıysa, kredi kartlarınızın limitleri dolduysa ,acil önlem alarak kart borçlarınızı hemen ödemeniz sizi yeni evinizde maddi sıkıntı yaşamaktan kurtaracaktır. Kredi yapılandırma, kredi birleştirme, borç transferi, refinansman gibi çözümler için www.tekkredi.com adresine göz atmanız yeterlidir.

Diğer Bilgiler
Birikim alışkanlıklarınızı değiştirmek için 4 haftalık süreç
Ekonomi konusunda plan yaparken genellikle aylık bütçeler hesaplanır ve öncelik borç, ihtiyaç ve gelir üzerinde yoğunlaşır. Halbuki tüm önemli kararlar gibi birikim yapmaya başlama kararı da günlük alışkanlıklarımızı değiştirmekten geçer. Koşmak yorucu olduğu için, kolayca vazgeçebilirsiniz ama unutmayın, gitmek istediğiniz yere küçük adımlarla da ulaşabilirsiniz. Devamı
Para Kaygınızı Arttıran 4 Sebep ve Bunlarla Nasıl Başa Çıkacağınız
Modern hayatta en çok karşınıza çıkan kaygıların başında mali durumunuzla ilgili sıkıntılar geliyor. Büyük bir stres kaynağı olabilen mali kaygıların en sık rastlanan sebeplerini ve onlarla nasıl başa çıkacağınızı öğrenmek için yazımıza göz atabilirsiniz. Devamı
Mehmet U.
İşyeri Sahibi, 29 yaşında
“Daha önce birçok ihtiyacım sebebiyle kredilerim ve kredi kartlarımı kullandım. Yakınlarımın ihtiyaçları için çektiğim krediler de vardı ama hiç birine yetişemedim. Farklı bankalar olduğundan takip etmekte zorlanıyordum. Tekkredi benim için bir dönüm noktası oldu ve kredilerimi birleştirdim. Her aşamada arandım ve kredimi kullandım.”